voetbalzone

Update: ‘Anderlecht is een stap hogerop, dat weten jullie toch ook?’

Bart Kruyt17 jan 2014, 12:40
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2014, 12:40
Advertentie

Thorgan Hazard heeft het stilzwijgen doorbroken. De aanvaller van Chelsea speelt voor het tweede seizoen op rij op huurbasis voor Zulte Waregem, maar John van den Brom wil de jongere broer van Eden Hazard graag naar Anderlecht halen. Het was niet duidelijk hoe het talent daarover dacht, maar inmiddels is zijn wens bekend: "Ik wil erg graag naar Anderlecht", zegt Hazard.

voetbalzone

De twintigjarige dribbelaar was woensdag met een goal nog belangrijk voor Zulte Waregem in de bekerwedstrijd tegen Cercle Brugge. Zulte bereikte de volgende ronde en na afloop liet Hazard weten dat hij weg wil: "Ik wacht momenteel af, maar ik wil erg graag naar Anderlecht. Ik hoop dat Chelsea dat ook beseft", zei de enkelvoudig international volgens De Standaard.

"Of ik me hier niet meer amuseer? Natuurlijk wel, ik vind hier nog wel spelplezier. Maar er gaan hier nogal veel spelers weg, en er zijn wat blessures", legt Hazard uit. "Dat is een beetje pijnlijk. Het project ziet er niet meer hetzelfde uit sinds het vertrek van Habib Habibou en Junior Malanda. Daarom wil ik liever ook vertrekken."

Anderlecht wil Hazard huren van Chelsea: van een definitieve transfer is geen sprake. "Veel mensen zullen zeggen dat dit geen stap vooruit is. Maar je moet eerlijk zijn: Anderlecht en Zulte Waregem, dat is niet hetzelfde niveau", vindt Hazard. "Anderlecht blijft toch wel superieur. Ik krijg daar geen zekerheid op een basisplaats, maar het is aan mij om te werken en me te bewijzen."

Update 17 januari 13.40 uur - ‘Anderlecht is een stap hogerop, dat weten jullie toch ook?’
Thorgan Hazard van Chelsea speelt op huurbasis bij Zulte Waregem, maar de aanvaller wil graag naar Anderlecht. De broer van Eden Hazard ziet dat als een stap vooruit. Anderlecht-coach John van den Brom, die Hazard dolgraag zou willen hebben, vindt dat geen rare uitspraak. “Dat is ook zo. Dat weten jullie toch ook? De titel blijft ons doel, dat was in het begin van het seizoen zo, en daar is niets aan veranderd”, aldus Van den Brom tegen Het Laatste Nieuws.

Bezig met laden …