voetbalzone

Update: Antwerp FC stelt Hasselbaink aan als hoofdtrainer

Matthijs van Laar29 mei 2013, 09:59
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2013, 09:59
Advertentie
/

Jimmy Floyd Hasselbaink begint zijn carrière als zelfstandig coach mogelijk in België. Volgens het Gazet van Antwerpen staat de voormalig Oranje-international op de nominatie om met ingang van komende seizoen aan de slag te gaan bij FC Antwerp. De topclub van weleer eindigde dit seizoen als tiende in de Tweede Klasse, maar heeft ambitieuze plannen.

Sportief directeur Gunther Hofmans maakt het nieuws zondag bekend. Bij The Great Old heeft men veel vertrouwen in de 41-jarige oud-spits, die tot januari 2013 werkzaam was als assistent bij Nottingham Forest. De komst van Hasselbaink moet ‘de eerste zichtbare stap’ in de samenwerking met de Britse makelaar Sair Rubie worden. Secretaris Paul Bistiaux kondigde de nieuwe coach al aan als ‘een bommetje’. Het nieuws moet nog wel worden bevestigd.

Mocht Hasselbaink daadwerkelijk aan de slag gaan in de Belgische havenstad, dan wordt hij de opvolger van landgenoot Dennis van Wijk. Hij werd een maand voor het einde van de reguliere competitie op straat gezet door de directie van Antwerp. Tot nog toe geniet Hasselbaink vooral bekendheid als goalgetter. In de Premier League (1998/99 en 2000/01) kroonde hij zich tweemaal tot topschutter. Ook voor Atlético Madrid (34 duels, 24 treffers in 1999/00) was hij goed op dreef. Hij speelde tevens 23 keer voor Oranje.

Update 29 mei 9.59 uur - Antwerp FC stelt Hasselbaink aan als hoofdtrainer
Jimmy Floyd Hasselbaink heeft zijn eerste klus als hoofdtrainer te pakken. De topspits van weleer gaat aan de slag bij Antwerp FC, dat afgelopen seizoen als tiende eindigde in de Belgische Tweede Klasse. "Dit was een zeer aantrekkelijk voorstel om mijn carrière als coach te beginnen. De geschiedenis van de club spreekt voor zich en de fans zijn één brok passie", merkt Hasselbaink op.

De voormalig international van Oranje, die 23 keer uitkwam voor Nederland, zegt dat promotie naar de Pro League het belangrijkste doel is. "We hopen dat te bewerkstelligen via aantrekkelijk en aanvallend voetbal, we zijn ervan overtuigd dat we dit kunnen realiseren met de steun van de fans. Antwerp is een prachtige club die al enkele jaren onder de verwachtingen presteert, het is een slapende reus. Ons harde werk begint vandaag", aldus de voormalig aanvaller.

Bezig met laden …