voetbalzone

Update: Anzhi voltooit transfer van 35 miljoen van Braziliaan Willian

Daniel Cabot Kerkdijk01 feb 2013, 18:47
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2013, 18:47
Advertentie

Willian Borges da Silva, kortweg Willian, staat voor een transfer naar Rusland. De aanvallende middenvelder van Shakhtar Donetsk is voor een bedrag circa 35 miljoen euro op weg naar het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink, zo verzekert de coach van de Oekraïense club, Mircea Lucescu.

/

In de afgelopen dagen werd er al hevig gespeculeerd over de toekomst van Willian, die medio 2007 van Corinthians overkwam. Een half jaar geleden was de technicus nog nadrukkelijk in beeld bij Chelsea en Tottenham Hotspur. Anzhi kiest ervoor om de transferclausule van 35 miljoen euro te betalen en Willian heeft ingestemd. "Het is zijn persoonlijke beslissing, die moeten we accepteren", claimt Lucescu.

"Er is een club die het bedrag wil betalen en de interesse is wederzijds. Hier kan ik niets aan doen", benadrukt de Roemeense oefenmeester. "Ik probeerde hem te overtuigen om hier te blijven. Naar mijn mening heeft hij niet goed over de overstap nagedacht. Ik zie hem als mijn zoon. Hij kwam hier als een kind en hij vertrekt als een 24-jarige man. Ik heb hem gezegd dat hij bij ons meer zou bereiken, maar ik denk dat hij onder druk stond van zijn zaakwaarnemers en familie." Lucescu werkt al sinds 2004 in Donetsk.

Update 1 februari 19.47 uur - Anzhi voltooit miljoenentransfer van Braziliaan Willian
Anzhi Makhachkala heeft Willian vrijdagavond officieel vastgelegd. Voor hoelang de Braziliaan overkomt, maakt de club van Guus Hiddink niet bekend. De 24-jarige buitenspeler gaat volgens diverse Russische media tweeënhalf miljoen euro per jaar verdienen in Dagestan. Shakhtar Donetsk ontvangt een bedrag van 35 miljoen euro voor Willian, die door Europese topclubs als Chelsea en Tottenham Hotspur te duur bevonden werd.

Bezig met laden …