voetbalzone

Update: Arsenal meldt definitief vertrek 'concurrent' Van Persie

Daniel Cabot Kerkdijk10 aug 2012, 15:48
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2012, 15:48
Advertentie
/

Carlos Vela maakt de definitieve overstap naar Real Sociedad. De Primera División-club maakt via de officiële kanalen bekend dat men een principe-akkoord met Arsenal over de aanvaller heeft bereikt. Arsenal meldt op zijn clubsite dat de naar Spanje afgereisde Mexicaan, 23 jaar, dinsdagavond zijn transfer afrondt.

Vela was afgelopen seizoen al op huurbasis in Anoeta actief. De aanvaller maakte twaalf doelpunten in 35 Primera División-duels en dat heeft geresulteerd in een vierjarige verbintenis met de Basken. Vela zal komende donderdag door de nummer twaalf van afgelopen seizoen worden gepresenteerd.

Vela maakte in 2005 de overstap van Guadalajara naar Arsenal. Door het uitblijven van een werkvergunning werd hij aan achtereenvolgens Celta de Vigo, Salamanca en Osasuna uitgeleend. In 2008 kreeg hij wel een werkvergunning, maar hij kwam sporadisch aan spelen toe. Vorig jaar speelde de Mexicaan op huurbasis voor West Bromwich Albion en afgelopen seizoen toog hij wederom naar Spanje.

Update 10 augustus 15:48 uur - Arsenal meldt definitief vertrek 'concurrent' Van Persie
Carlos Vela is definitief vertrokken bij Arsenal. Real Sociedad maakte al een maand geleden melding van een principe-akkoord met the Gunners over een transfersom voor de aanvaller, waarna werd verwacht dat de transfer snel zou worden afgerond. Pas een maand later heeft Arsenal het vertrek van Vela achter bevestigd. De aanvaller speelde in totaal 29 competitiewedstrijden voor Arsenal, waarin hij drie keer scoorde. Vorig jaar maakte hij op huurbasis voor Sociedad twaalf competitietreffers.

Bezig met laden …