voetbalzone

Update: Atlético kondigt tijdelijk vertrek van Braziliaanse spits aan

Erik van Dam11 jan 2014, 12:55
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2014, 12:55
Advertentie

Atlético Madrid verhuurt Léo Baptistão de rest van dit seizoen aan Real Betis. De tijdelijke overgang van de 21-jarige aanvaller zal dit weekend definitief beklonken worden. Atlético casht behoorlijk met het kortstondige vertrek van Léo Baptistão aan Betis: de competitiegenoot betaalt liefst 1,25 miljoen euro voor de vijf maanden dat de Braziliaan bij los Béticos verblijft.

/

Bovendien neemt Real Betis het salaris van Léo Baptistão, dat liefst 850.000 euro bedraagt, ook nog eens op zich: de totale kosten komen daarmee neer op 2,3 miljoen euro. De hoge kosten voor de huur van de Zuid-Amerikaan zijn opmerkelijk, omdat Real Betis eerder dit seizoen nog kampte met financiële moeilijkheden. De club staat echter stijf onderaan in Spanje en wil koste wat kost degradatie afwenden.

Het team van trainer Juan Carlos Garrido won dit seizoen maar twee van de zeventien wedstrijden in de Primera División en boekte op 29 september de laatste zege. Scoren gaat de club bovendien moeilijk af: dat lukte pas vijftien keer. Léo Baptistão moest het bij Atlético tot dusverre vooral stellen met invalbeurten. Diego Costa en David Villa staan voor hem in de pikorde en ook Adrián krijgt nog voorrang.

Update 11 januari 13.55 uur - Atlético kondigt tijdelijk vertrek van Braziliaanse spits aan
De wegen van Léo Baptistão en Atlético Madrid scheiden de komende maanden. De gedeeld koploper van de Primera División bevestigt zaterdagmiddag via de officiële kanalen de verhuur van de 21-jarige spits aan Real Betis. Bij de laagvlieger uit Zuid-Spanje hoopt Baptistão meer aan spelen toe te komen.

Bezig met laden …