voetbalzone

Update: Atlético Mineiro besluit af te zien van trage Anelka

Daniel Cabot Kerkdijk16 apr 2014, 08:08
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2014, 08:08
Advertentie

Nicolas Anelka gaat weer buiten Europa aan de slag. De 35-jarige aanvaller werd afgelopen maand door West Bromwich Albion op straat gezet en heeft nu naar verluidt bij Atlético Mineiro getekend. “Anelka is van ons”, zo meldt voorzitter Alexandre Kalil via zijn officiële account op Twitter. Atlético Mineiro is de club waar Ronaldinho tegenwoordig zijn kunsten vertoont.

voetbalzone

Anelka vierde eind december tegen West Ham United een goal met een zogeheten quenelle, een omstreden gebaar dat in Engeland door de tuchtcommissie als racistisch werd bestempeld. Het kwam de 35-jarige aanvaller op een schorsing van 5 duels en een boete van 100.000 euro te staan. Uiteindelijk kozen beide partijen er afgelopen maand voor om de wegen te laten scheiden.

Anelka heeft een rijk verleden als enfant terrible en stond bij tal van clubs onder contract: Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton Wanderers, Chelsea, Shanghai Shenhua, Juventus en dus WBA. Het wachten is op een bevestiging van Atlético Mineiro via de officiële kanalen.

Update 16 april 08.08 uur - Atlético Mineiro besluit af te zien van trage Anelka
Atlético Mineiro gaat bij nader inzien niet in zee met Nicolas Anelka. De Brazilianen wilden de spits transfervrij inlijven nadat hij door West Bromwich Albion op straat werd gezet. Anelka liet echter te lang niets van zich horen na de eerste contacten. Hij werd maandag in Brazilië verwacht om zijn contract te tekenen, maar kwam niet opdagen. Twee dagen later vindt Atlético Mineiro het welletjes geweest: de Fransman hoeft niet meer te komen. Anelka zou dinsdag voor een religieuze reis in Koeweit zijn geweest.

Bezig met laden …