voetbalzone

Update: Aurier wordt niet bestraft na opmerkelijke doelpuntenviering

Dominic Mostert28 okt 2016, 19:50
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2016, 19:50
Advertentie

Wereldvoetbalbond FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar het gebaar van Paris Saint-Germain-verdediger Serge Aurier in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Ivoorkust en Mali (3-1). Na een eigen doelpunt van Mali, waar Aurier een groot aandeel in had, vierde de vleugelverdediger de treffer door richting de supporters te gebaren dat hij zijn keel doorsneed.

/

Het is alweer de zoveelste keer dat Aurier zichzelf in de nesten werkt. Vorige maand werd de 23-jarige rechtsback veroordeeld tot een celstraf van twee maanden en een boete omdat hij agenten zou hebben beledigd en daarbij fysiek geweld gebruikt zou hebben. Tegen die straf ging Aurier in beroep. In februari van dit jaar lekte een filmpje uit waarop hij lurkend aan een waterpijp toenmalig clubgenoten als Laurent Blanc, Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel door de mangel haalde. In 2015 noemde Aurier arbiter Björn Kuipers een 'hoerenzoon'.

Toch kwam de vleugelverdediger ook positief in het nieuws naar aanleiding van de wedstrijd tegen Mali. Volgens de Malinese bondscoach Alain Giresseredde Aurier in de openingsfase het leven van Moussa Doumbia. De aanvaller van Mali verloor het bewustzijn en dreigde zijn tong in te slikken. Aurier schoot hem direct te hulp en haalde samen met een voetballer van Mali de tong uit de keel van Doumbia.

Update 28 oktober 19.50 uur - Aurier wordt niet bestraft na opmerkelijke doelpuntenviering
Serge Aurier hoeft niet te vrezen voor een straf naar aanleiding van zijn doelpuntenviering in de interland tegen Mali. De rechtsback van Ivoorkust en Paris Saint-Germain vierde de treffer door richting de supporters te gebaren dat hij zijn keel doorsneed, maar France Football weet vrijdag te melden dat de FIFA de zaak niet verder zal onderzoeken.

Bezig met laden …