voetbalzone

Update: Australische bond legt belager Bosschaart kleine schorsing op

Daniel Cabot Kerkdijk19 jan 2012, 12:51
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2012, 12:51
Advertentie

Pascal Bosschaart zal de uitwedstrijd van Sydney FC tegen Brisbane Roar niet snel vergeten. De bezoekers leken een nipte 0-1 overwinning te boeken, maar het liep in de blessuretijd helemaal anders. Brisbane Roar zorgde voor de ommekeer en Bosschaart werd geprovoceerd: 2-1.

Sayed Mohamed schoot in de 93e minuut op schitterende wijze een vrije trap binnen en ruim een minuut later kopte Besart Berisha de winnende treffer tegen de touwen. Diezelfde Berisha stormde na het laatste fluitsignaal, inmiddels met zijn tenue in zijn hand, op Bosschaart af en gaf te kennen dat hij mee moest gaan naar de spelerstunnel.

De plannen van Berisha werden echter doorzien door enkele spelers en officials en zodoende kon ook Bosschaart worden tegengehouden. Er stond desondanks toch een opstootje met her en der wat duwende spelers, maar het liep niet uit de hand. Berisha werd door zijn collega's gekalmeerd en kwam op een afstand van de rest tot bezinning.

Update 15 januari 14:15 uur - Bosschaart: ‘Die rare snuiter van een Besart wilde me opzoeken’
Pascal Bosschaart is nog steeds onthutst door de consternatie na afloop van de wedstrijd tussen Sydney en Brisbane Roar. De oud-speler van Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag werd na de wedstrijd ‘uitgenodigd’ door tegenstander Besart Berisha om het buiten uit te vechten. “Bij het handjes geven trokken drie jongens van Brisbane hun hand terug toen ik de mijne uitstak. Toen wist ik al dat er iets aan de hand was. Na het laatste fluitsignaal flipte Besart.”

“Hij trok me aan mijn arm richting de spelerstunnel, om te knokken. Het is een heetgebakerd mannetje. Na afloop van onze thuiswedstrijd, waarin we ook al woorden hadden wilde hij mijn huisadres hebben. ‘Dan kom ik je even opzoeken als ik in Sydney ben’, verbaasde Bosschaart zich. Rare snuiter.” Het maakt de Rotterdammer gek genoeg ‘niet zoveel uit of die jongen geschorst wordt’, zo blijkt uit een vraaggesprek met Sport-Promotion.

Update 17 januari 11:30 uur - Bosschaart ontloopt straf na confrontatie met 'rare snuiter'
Pascal Bosschaart hoeft niet te vrezen voor een schorsing naar aanleiding van de confrontatie met Besart Berisha van Brisbane Roar. De middenvelder van Sydney FC werd vrijgepleit: volgens de Australische aanklager had hij geen aandeel in het opvallende moment. Berisha moet daarentegen wel tekst en uitleg komen geven: de Albanees kan worden gestraft voor het in diskrediet brengen van de sport.

Update 19 januari 13:51 uur - Australische bond legt belager Bosschaart kleine schorsing op
Pascal Bosschaart kreeg geen straf voor het opmerkelijke incident tussen Sydney FC en Brisbane Roar, maar zijn belager Besart Berisha moet wel brommen. De Albanees heeft van de Australische voetbalbond FFA een schorsing van een wedstrijd opgelegd gekregen wegens het in diskrediet brengen van de sport. Overigens zou Berisha zaterdag nog wel in actie kunnen komen in het sleutelduel met Melbourne Heart, want hij heeft zeven dagen de tijd om in beroep te gaan.

Vanaf 03:08 en 05:48 de incidenten:

Bezig met laden …