voetbalzone

Update: AZ-spits krijgt direct uitnodiging voor interland Verenigde Staten

Erik van Dam05 aug 2013, 15:46
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2013, 15:46
Advertentie

De beslissing van Aron Jóhannsson om internationaal uit te komen voor de Verenigde Staten is niet in goede aarde gevallen in IJsland. De nationale bond is onaangenaam verrast door de keuze van de spits van AZ, die vanaf zijn derde jaar opgroeide in IJsland. Men had gehoopt dat Jóhannsson, die een fraaie toekomst wordt voorspeld, ‘gewoon’ voor IJsland zou uitkomen.

/

Jóhannsson werd geboren in de Amerikaanse plaats Mobile. De aanvaller van AZ speelde al voor enkele Amerikaanse jeugdteams en wil ook in het eerste team van de Verenigde Staten uitkomen. "Ik heb besloten mezelf beschikbaar te stellen voor Amerika", zei Jóhannsson enkele dagen geleden. "Ik heb het geluk vanwege mijn dubbele nationaliteit te kunnen kiezen tussen IJsland en de Verenigde Staten. Het was geen makkelijke beslissing en ik heb er ook mijn tijd voor genomen.”

In IJsland is men not amused, nu men weet waar Jóhannssons voorkeur ligt. “Dit druist in tegen alle wetten van nationale elftallen. Dit is beslist niet normaal", zegt een boze bondsvoorzitter Geir Thorsteinsson tegen de NOS. Hij geeft aan dat hij hoopt dat de IJslandse overheid ook van zich laat horen. “Dit is serieus. Het is duidelijk dat hij bij IJsland hoort en nergens anders. Als het anders gaat, worden de regels misbruikt.”

Update 5 augustus 15.46 uur - AZ-spits krijgt direct uitnodiging voor interland Verenigde Staten
De IJslandse bond is boos, maar daar heeft men in Amerika geen boodschap aan. Volgende week woensdag oefent de nationale ploeg van de Verenigde Staten tegen Bosnië en Herzegovina en Aron Jóhannsson is voor dit duel opgeroepen. Dat maakt AZ bekend op de website van de club. Jóhannsson kan dus zijn debuut gaan maken voor Amerika, het land waar hij geboren werd. De spits zal de strijd aan moeten gaan met voormalig ploeggenoot Jozy Altidore, die nu bij Sunderland zit.

Bezig met laden …