voetbalzone

Update: AZ vernam niets meer uit Italië na afslaan van miljoenenbod

Thijs Post27 jul 2016, 09:30
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2016, 09:30
Advertentie

In navolging van Vincent Janssen, die voor twintig miljoen euro naar Tottenham Hotspur ging, lijkt ook Markus Henriksen te vertrekken bij AZ. Diverse Italiaanse media melden dat Torino interesse heeft en dat het gat tussen vraag en aanbod niet groot meer is. Torino bood drie miljoen euro, AZ vraagt vier en de verwachting is dat beide partijen spoedig tot elkaar komen.

/

De tweede club uit Turijn lijkt zo andere geïnteresseerde clubs als Everton en Swansea City af te troeven. De 23-jarige Henriksen heeft in Alkmaar nog een verbintenis voor een jaar en de club van hoofdcoach John van den Brom moet de international van Noorwegen verkopen om nog iets aan hem te kunnen verdienen.

Eerder leek het er nog op dat Henriksen naar Napoli zou vertrekken. De Italiaanse grootmacht toonde interesse, maar meldde zich niet officieel in Alkmaar. AZ stond open voor gesprekken, maar Torino lijkt nu dus met de middenvelder aan de haal te gaan.

Update 27 juli 09.30 uur - AZ vernam niets meer uit Italië na afslaan van miljoenenbod
Markus Henriksen vindt de beslissing van trainer John van den Brom om Ron Vlaar aanvoerder van AZ te maken niet meer dan logisch. "Gezien mijn wens om deze transferperiode te vertrekken”, zo stelt de middenvelder. Volgens De Telegraaf heeft AZ niets meer vernomen van Torino, dat krap twee weken geleden een formeel bod op de Noors international uitbracht. Daar ging AZ niet mee akkoord.

Bezig met laden …