voetbalzone

Update: Baan op Elland Road gaat aan neus van Hasselbaink voorbij

Erik van Dam20 mei 2015, 15:21
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2015, 15:21
Advertentie

Massimo Cellino is niet van plan Leeds United van de hand te doen. De 58-jarige Italiaan, die the Whites sinds februari vorig jaar in zijn bezit heeft, gaf donderdag een persconferentie naar aanleiding van het einde van zijn schorsing. De Football League verbood het hem de laatste maanden aanwezig te zijn bij Leeds of waar dan ook in het Engels voetbal, nadat men van een Italiaanse rechtbank papieren had ontvangen waaruit bleek dat Cellino schuldig was bevonden aan belastingontduiking.

voetbalzone

The Guardian spreekt van een ‘lange en bizarre’ persconferentie, die Cellino voerde in het bijzijn van de nieuwe algemeen directeur van Leeds. De Italiaan kreeg de vraag voorgelegd of hij van plan is afstand te doen van de club, maar reageerde ontkennend. “Deze club staat niet te koop, dat heeft-ie nooit gestaan. Als ik binnen twee seizoenen de club niet terug kan leiden naar de Premier League, zal ik overgaan tot verkoop. Voor zo’n proces zijn zeker zes maanden nodig. Wat zouden we in die periode moeten doen?”, aldus Cellino.

In november stelde de club Neil Redfearn aan als coach, nummer drie van dit seizoen. In de voorbereiding begon men met Dave Hockaday aan het roer, maar die ging eind augustus al weg. Redfearn stapte naar voren als interim-coach en maakte na een maand plaats voor Darko Milanic uit Slovenië: die bleef ook maar vijf weken. Cellino liet Redfearn het seizoen vervolgens afmaken, nadat hij eerder ook al twee keer kortstondig op de bank zat in de seizoenen 2011/12 en 2012/13.

voetbalzone

Onder Redfearn lukte het Leeds om op te klimmen van de gevarenzone naar een plek in de middenmoot, maar de kans is groot dat Cellino hem niet meeneemt naar het nieuwe seizoen. “Ik moet de best denkbare trainer kiezen voor het volgende seizoen. Is Neil het beste voor onze toekomst? Weet je dat dan heel zeker of ben je een lafaard bij de fans, omdat je niets durft te veranderen?”, vroeg Cellino zich donderdag hardop af in het bijzijn van de journalisten.

“De volgende trainer, of Neil Redfearn, wie het ook moge worden… lang kan ik er niet mee wachten. Ik moet een keuze maken, want we zijn al aan de late kant”, vindt Cellino. De Engelse media berichten al langer dat Jimmy Floyd Hasselbaink heimelijk de favoriet is om Redfearn af te komen lossen op Elland Road. Hasselbaink leidde Burton Albion recent naar het kampioenschap in de League Two en heeft een verleden als speler bij Leeds.

Update 20 mei 15.21 uur - Baan op Elland Road gaat aan neus van Hasselbaink voorbij
Jimmy Floyd Hasselbaink werd door de Engelse media genoemd als nieuwe trainer van Leeds United, de club die afgelopen seizoen vijftiende eindigde in de Engelse Championship. Hasselbaink wordt het toch niet, want Leeds United maakt via de officiële kanalen bekend dat Uwe Rösler een tweejarig contract als hoofdcoach heeft getekend. De Duitser was in het verleden trainer van clubs als Mölde, Brentford en Wigan Athletic.

Bezig met laden …