voetbalzone

Update: Bailly in beroep tegen 'carrièreschadende' celstraf

Robert Smid14 jun 2011, 12:04
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2011, 12:04
Advertentie

Logan Bailly moet de aankomende jaren ervoor zorgen dat hij goed gedrag vertoond. De doelman, die momenteel in dienst is van het Duitse Borussia Mönchengladbach, heeft van de rechter in Luik een voorwaardelijke celstraf tegen hem gehoord: vijf maanden. Reden is het uit de hand gelopen kampioensfeest van Standard Luik op 7 mei 2008.

De goalie, die op dat moment onder de lat stond bij Racing Genk, was in Luik aanwezig bij de festiviteiten. Hij werd opgemerkt door een aantal supporters van Standard Luik en raakte, samen met zijn broer, verzeild in een gevecht. Daarbij zou Bailly ook zijn handen hebben laten wapperen en de broer van de doelman een kopstoot hebben uitgedeeld.

De celstraf van Bailly is voorwaardelijk; als hij zich drie jaar prima weet te gedragen, dan vervalt de straf. Wel kreeg hij nog een extra boete van 250 euro. Zijn broer Arnaud kreeg een hogere straf. Zo heeft hij een voorwaardelijke celstraf van twee jaar gekregen en moet hij sowieso een boete van tweeduizend euro overmaken.

Update 10:44 uur - 'Hij kan beter op zoek gaan naar een nieuwe club'
Aan het verblijf van Logan Bailly bij Borussia Mönchengladbach lijkt stilaan een einde te komen. Sporza bericht dat de doelman in ongenade is gevallen bij zijn Duitse werkgever en dat een vertrek aanstaande is. "Logan Bailly kan beter op zoek gaan naar een nieuwe club", geeft Max Eberl, sportleider van de Duitse club, te kennen. "Hij is een sterke doelman met veel potentieel, maar hij heeft een moeilijk seizoen achter de rug. En bij de supporters is hij in ongenade gevallen. We wachten nu op een bod dat voor hem én voor ons interessant is."

Update 12:04 uur - Bailly in beroep tegen 'carrièreschadende' celstraf
Logan Bailly gaat niet akkoord met de voorwaardelijke celstraf van vijf maanden die tegen hem geëist is wegens een vechtpartij tijdens het titelfeest van Standard Luik in 2008. Volgens zijn advocaat wil Bailly vermijden dat de uitspraak zijn sportieve carrière schaadt: de keeper houdt vol dat de beschuldigingen tegen hem opgezet spel zijn. Een uitspraak in beroep volgt binnen zes maanden, meldt Het Laatste Nieuws.

Bezig met laden …