voetbalzone

Update: 'Barazite zet maandag krabbel onder contract bij Monaco'

Daniel Cabot Kerkdijk23 jan 2012, 06:40
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2012, 06:40
Advertentie
/

Nacer Barazite vervolgt zijn loopbaan wellicht in Monaco. Werkgever Austria Wien maakt zondag via de officiële kanalen melding van de interesse van de Ligue 2-club in de 21-jarige aanvaller. Barazite zal het trainingskamp in Turkije vandaag op eigen verzoek verlaten en in Monaco een oriënterend gesprek voeren.

"Nacer heeft bij ons aangeklopt en gevraagd of hij naar Monaco mocht voor een gesprek", vertelt Austria-voorman Thomas Parits. "We hebben ingestemd met zijn verzoek." Zijn contract loopt medio 2014 af. In Monaco, dat achttiende staat in de Ligue 2, zijn twee ex-spelers van Austria Wien actief: Thorstein Helstad en Rabiu Afolabi.

Barazite, die de jeugdopleiding van NEC en Arsenal doorliep en daarna op huurbasis voor Vitesse speelde, heeft zonder meer het beste half jaar uit zijn loopbaan achter de rug. De aanvaller kwam dit seizoen in 33 officiële duels binnen de lijnen en scoorde negentien keer, waarvan elf in het toernooi om de Europa League. Eerder werden clubs als FC Porto en Swansea City aan de aanvaller gelinkt.

Update 23 januari 07:40 uur - 'Barazite zet maandag krabbel onder contract bij Monaco'
Nacer Barazite lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in de Franse Ligue 2. Zondag werd al bekend dat de aanvaller van Austria Wien naar Monaco was gereisd voor een 'oriënterend gesprek' en De Telegraaf weet dat de Nederlandse aanvaller maandag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij AS Monaco zet. De club uit de Prinsendom is ver weggezakt en zit in de Ligue 2, maar met enkele aankopen willen de Monegasken snel terugkeren op het hoogste niveau.

Bezig met laden …