voetbalzone

Update: Barazite ziet spelen voor Rangers 'helemaal zitten’

Bart Kruyt12 aug 2010, 17:05
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2010, 17:05
Advertentie

Nacer Barazite laat de overgang van Arsenal naar Glasgow Rangers deels afhangen van de mening van zijn collega Robin van Persie. De jonge middenvelder loopt deze week stage bij de Schotse club om daar een contract op huurbasis te verdienen. “Ik kijk het meest op tegen Robin van Persie”, laat de voormalig jeugdspeler van NEC aan de Schotse krant The Herald weten.

Barazite is blij dat hij bij Arsenal met Van Persie heeft mogen werken en hecht veel waarde aan diens mening. “Hij is een goede vriend van mij. Ik sprak met hem toen ik jonger was en voor het eerst bij Arsenal kwam. Hij gaf mij altijd advies en moedigde mij aan.” De twintigjarige Nederlander heeft nog niet de kans gekregen om met de Oranje-international over de eventuele overgang naar Rangers te praten. “Hij was net terug van vakantie nadat hij op het WK had gespeeld en toen hij terugkwam was ik al op weg naar Glasgow.”

De middenvelder ziet een overgang naar de Schotse topclub wel zitten. “Ik heb met mijn familie gesproken, maar ik hoefde er niet lang over na te denken. Het is een grote club.” Van een definitieve overgang is echter nog geen sprake. “Er zijn andere mogelijkheden behalve Glasgow. Ik wil daar niet over praten en ga bekijken hoe het gaat bij de Rangers.”

Update 17:05 uur – Barazite ziet 'spelen voor Rangers helemaal zitten’
Nacer Barazite hoopt dat zijn club Arsenal, die momenteel met Glasgow Rangers onderhandelt over het verhuren van de Nederlandse aanvaller, snel tot overeenstemming komt met de Schotten. De talentvolle spits ziet uit naar een transfer naar Glasgow. “Ik hoop dat ze er snel uitkomen”, vertelt Barazite aan Nusport.

“Ik wil dolgraag voor Rangers spelen. Dat zie ik helemaal zitten”, vervolgt de voormalig jeugdspeler van NEC. De twintigjarige jeugdinternational is sinds maandag op proef bij The Gers. “Ze hebben hier bij Rangers een fantastisch trainingscomplex met supergoede velden. Ook het stadion ziet er ongelooflijk mooi uit. En ze spelen in de Champions League hè”, weet Barazite. “Ik hoop dat ik zaterdag al kan debuteren.”

Bezig met laden …