voetbalzone

Update: 'Barcelona en Everton naderen akkoord over transfer aanvaller'

Daniel Cabot Kerkdijk15 jun 2015, 15:38
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2015, 15:38
Advertentie
voetbalzone

Everton staat op het punt om de de tweede versterking voor komend seizoen wereldkundig te maken, zo schrijven diverse Britse media zondag. De Merseyside-club zou de komst van Barcelona star Gerard Deulofeu bijna hebben afgerond. Met de vermeende transfer van de 21-jarige aanvaller is een bedrag van ongeveer 4,5 miljoen euro gemoeid.

Voor Deulofeu, die door meerdere Premier League-clubs werd begeerd, zou een dergelijke overstap een terugkeer naar Goodison Park betekenen. Roberto Martinez slaagde erin om de aanvaller in 2013/14 op huurbasis aan te trekken. Deulofeu speelde toentertijd dertig wedstrijden en scoorde vier keer. The Toffees slaagden erin om zich voor de Europa League te kwalificeren.

Deulofeu werd vorig jaar zomer opnieuw verhuurd door Barcelona, aan Sevilla. Dat was geen onverdeeld succes. De aanvaller weet dat hij geen toekomst heeft in het Camp Nou, ondanks een doorlopend contract tot de zomer van 2017. Everton versterkte zich onlangs al met de transfervrije Tom Cleverley, die een contract voor vijf seizoenen heeft getekend.

Update 15 juni 15.38 uur - 'Barcelona en Everton naderen akkoord over transfer aanvaller'
Zondag maakten verschillende Engelse tabloids al melding van een aanstaande transfer van Gerard Deulofeu naar Everton en inmiddels geloven ook de Spaanse media in een overstap. Sport heeft begrepen dat Everton zes miljoen euro zal betalen en dat Deulofeu een driejarig contract zal gaan tekenen. Barcelona krijgt volgens het dagblad twee terugkoopopties: wanneer de Catalanen Deulofeu volgend jaar willen terugkopen moet er negen miljoen euro betaald worden, over twee jaar is dat bedrag twaalf miljoen euro. De deal zou nog deze week afgerond kunnen worden.

Bezig met laden …