voetbalzone

Update: Barcelona vecht bij CAS bekerschorsing Suárez aan

Dominic Mostert17 feb 2017, 12:10
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2017, 12:10
Advertentie

Luis Suárez staat de komende twee bekerwedstrijden aan de kant. De aanvaller van Barcelona incasseerde dinsdag twee gele kaarten in de halve finale van de Copa del Rey tegen Atlético Madrid (1-1) en wordt daarvoor bestraft door de Spaanse voetbalbond. Door de schorsing ontbreekt de Uruguayaan in de finale tegen Alavés op 27 mei.

/

Suárez is niet de enige speler voor wie de bekerkraker een staartje heeft gekregen. Sergi Roberto en Yannick Ferreira Carrasco kregen eveneens tweemaal de gele kaart getoond van arbiter Jesús Gil Manzano en dat tweetal staat één Copa del Rey-wedstrijd aan de kant.

De reden dat de schorsing van Suárez hoger uitvalt, lijkt het feit dat hij na zijn tweede gele prent weigerde naar de kleedkamer te gaan. Er was ook goed nieuws voor Barcelona: de gele kaart van Sergio Busquets werd geseponeerd. De middenvelder schoot een bal buiten de lijnen, omdat er twee ballen op het veld waren. Manzano beoordeelde het als tijdrekken, maar is teruggeroepen door de RFEF.

Update 9 februari 20.14 uur - Barcelona legt zich niet neer bij schorsing van Suárez
Barcelona heeft besloten in hoger beroep te gaan tegen de schorsing van Luis Suárez. Dat laat de club weten via de officiële kanalen. Barcelona vindt dat het contact tussen Suárez en zijn tegenstander van Atlético Madrid schromelijk wordt overdreven in de rapportage van arbiter Jesús Gil Manzano. De aanvaller werd geschorst voor twee bekerduels, waaronder de finale, omdat hij na zijn rode kaart weigerde de kleedkamer op te zoeken.

Update 17 februari 13.10 uur - Barcelona vecht bij CAS bekerschorsing Suárez aan
In hoger beroep heeft de Spaanse tuchtcommissie besloten om de schorsing van Luis Suárez te handhaven. De aanvaller van Barcelona blijft daardoor voorlopig twee bekerwedstrijden geschorst en mist daardoor voorlopig de finale van de Copa del Rey tegen Deportivo Alavés. De Catalanen leggen zich daar echter niet bij neer en gaan de zaak aanvechten bij sporttribunaal CAS. Volgens Barcelona heeft Suárez nog steeds niks misdaan en is de schorsing onterecht.

Bezig met laden …