voetbalzone

Update: Barcelona zwaait jeugdexponent voor vier miljoen euro definitief uit

Gijs Freriks03 jul 2017, 13:45
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2017, 13:45
Advertentie

Barcelona en Real Betis hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Cristian Tello, zo laten de clubs weten. De aanvaller arriveert een dezer dagen in Sevilla om de medische keuring te ondergaan en zal aansluitend een contract tot de zomer van 2022 tekenen in het Benito Villamarín.

Spaanse media meldden donderdagavond al dat de clubs al weken aan het onderhandelen waren over een overgang van Tello en de deal is nu dus rond. Er werd uitgegaan van een transfersom van zeven miljoen euro, maar Barcelona bevestigt nu dat de handen uiteindelijk zijn geschud bij een som van vier miljoen exclusief één miljoen aan variabelen.

De 25-jarige Tello, enkelvoudig A-international van Spanje, komt uit de jeugdopleiding van Barcelona al speelde hij ook nog even in de academie van stadsgenoot Espanyol. Tello kwam in de hoofdmacht van de Catalanen tot 86 officiële wedstrijden, twintig doelpunten en veertien assists en won de competitie, de Copa del Rey en de Supercopa.

Tello werd later verhuurd aan FC Porto en Fiorentina, maar die clubs namen hem niet definitief over, iets wat Real Betis nu dus wel heeft gedaan. Die club heeft het tot medio 2018 doorlopende contract van de snelheidsduivel afgekocht en heeft van Tello de derde aanwinst voor het komende seizoen gemaakt. Men versterkte zich eerder met Víctor Camarasa en Sergio León.

Update 3 juli 2017 13:45 uur - Barcelona zwaait jeugdexponent voor vier miljoen euro definitief uit
Real Betis heeft de komst van Cristian Tello maandag officieel wereldkundig gemaakt. De 25-jarige vleugelaanvaller komt voor minimaal vier miljoen euro over van Barcelona, dat eerder al had laten weten dat een transfer aanstaande was. Barcelona verhuurde Tello de afgelopen seizoenen al aan FC Porto en Fiorentina en neemt nu dus definitief afscheid van de jeugdexponent. Tello heeft zich voor vijf jaar verbonden aan Real Betis, dat zich eerder deze zomer al wist te versterken met Víctor Camarasa en Sergio León.

Bezig met laden …