voetbalzone

Update: Bartra succesvol geopereerd aan arm: ‘In gedachten zijn we bij Marc’

Gijs Freriks12 apr 2017, 12:35
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2017, 12:35
Advertentie

De selectie van Borussia Dortmund is in aanloop naar het Champions League-duel van dinsdagavond met AS Monaco opgeschrikt door een explosie, zo melden diverse Duitse media. Verdediger Marc Bartra zou daarbij gewond zijn geraakt.

De selectie van coach Thomas Tüchel was op weg naar het Signal Iduna Park toen een explosief afging op een kleine tien kilometer afstand van het stadion. De plaatselijke politie heeft de explosie via Twitter reeds bevestigd en Dortmund heeft via datzelfde medium aangegeven dat één persoon daarbij gewond zou zijn geraakt.

Volgens BILD zou het gaan om verdediger Bartra. De Spanjaard zou onderweg naar het ziekenhuis zijn. Het is vooralsnog onduidelijk of de wedstrijd die voor vanavond op het programma staat doorgang zal vinden, al heeft Dortmund inmiddels wel via Twitter bekendgemaakt dat de spelers in veiligheid zijn en dat de fans in en rondom het stadion evenmin hoeven te vrezen.

Update 11 april 23.30 uur - ‘Gewonde Bartra moet operatie ondergaan aan hand’
De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco wordt woensdagavond ingehaald, maar Marc Bartra zal niet in actie komen. De verdediger raakte bij de explosies gewond aan zijn hand en moet volgens onder meer Sky en Marca geopereerd worden. Dat heeft de werkgever van de Spanjaard echter nog niet bevestigd.

Update 12 april 12.35 uur - Bartra succesvol geopereerd aan arm: 'In gedachten zijn we bij Marc'
Marc Bartra is dinsdagnacht succesvol geopereerd aan zijn arm, zo meldt Borussia Dortmund op de website. De Spaanse verdediger liep bij de aanslag op de spelersbus van die Borussen een gebroken arm op. Daarnaast kreeg Bartra glas in zijn hand. "We zijn allemaal in shock en zijn in gedachten bij Marc. We hopen dat hij snel kan herstellen", zegt aanvoerder Marcel Schmelzer op de website van Borussia Dortmund.

Bezig met laden …