voetbalzone

Update: 'Bask' Amorebieta geeft Venezolaanse bond nul op het rekest

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2010, 17:51
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2010, 17:51
Advertentie

Fernando Amorebieta maakt deel uit van de selectie van Venezuela voor de naderende oefeninterlands tegen Colombia en Ecuador van volgende maand. De verdediger van Athletic Bilbao, die het levenslicht zag in Venezuela maar opgroeide in Spanje, moet nog wel zijn fiat geven aan de Zuid-Amerikanen.

Amorebieta zag 25 jaar geleden het levenslicht in Venezuela omdat zijn ouders daar tijdelijk werkzaam waren. Twee jaar laten keerden zij terug naar Baskenland. Hij werd de laatste twee jaar voortdurend met de selectie van Spanje in verband gebracht, De verdediger, die over beide nationaliteiten beschikt, heeft zich nimmer over zijn voorkeur voor een land uitgesproken.

Bondsvoorzitter Rafael Esquivel liet donderdag in eigen land weten dat hij wacht op het jawoord van Amorebieta. "We zijn in afwachting van zijn antwoord. Bondscoach César Farias wil graag beroep op hem doen." Volgend jaar staat in Argentinië de Copa América, het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor landenteams, op de rol.

Update 17:51 uur - 'Bask' Amorebieta geeft Venezolaanse bond nul op het rekest
Fernando Amorebieta heeft een uitnodiging van de Venezolaanse voetbalbond voor de oefenwedstrijden tegen Colombia en Ecuador afgeslagen, zo maakt Athletic Bilbao vrijdag via de officiële kanalen bekend. Het is onduidelijk of de geboren Venezolaan, die in Spanje opgroeide, nooit voor de Zuid-Amerikanen wenst te spelen.

Bezig met laden …