voetbalzone

Update: Bayern München bevestigt afscheid van sportief directeur

Thijs Post10 jul 2016, 17:55
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2016, 17:55
Advertentie

Matthias Sammer was de voorbije jaren een van de machtigste personen in het Duitse voetbal: als sportief directeur bij Bayern München had Sammer een dikke vinger in de pap bij der Rekordmeister. Diverse Duitse media melden zondag dat Sammer er echter mee stopt.

/

Beide partijen hebben in onderling overleg besloten het tot medio 2018 lopende contract te ontbinden. De 48-jarige Sammer werd in april getroffen door een stoornis in de doorbloeding van de hersenen en daardoor moest hij pas op de plaats maken.

Zijn fysieke toestand is verbeterd, maar Sammer zou zich desondanks niet in staat voelen om een belangrijke functie te vervullen. Bayern München begint maandag onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti aan de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar.

Update 17.55 uur - Bayern München bevestigt afscheid van sportief directeur
In een persmededeling op de clubwebsite bevestigt Bayern München het afscheid van directeur Matthias Sammer. De bestuurder is hersteld van doorbloedingsproblemen in de hersenen, maar het harde werken kan Sammer momenteel niet meer aan. “Sportief directeur bij Bayern betekent 7 dagen per week en 24 uur per dagen met alle energie bezig zijn met de club en het elftal. Die opdracht kan ik op dit moment niet vervullen.” Voorlopig gaat Bayern München niet op zoek naar een vervanger.

Bezig met laden …