voetbalzone

Update: Bayern München bevestigt eigen diagnose van Thiago

Matthijs van Laar17 nov 2015, 16:35
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2015, 16:35
Advertentie

Spanje reist komende week zonder Thiago Alcántara af naar Brussel voor het duel met België, dat voor dinsdag op het programma staat. De middenvelder raakte vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Engeland (2-0) geblesseerd aan zijn knie en keert terug naar zijn club Bayern München. Daar zal hij verder worden onderzocht.

voetbalzone

Thiago werd tegen de Engelsen al na 27 minuten spelen naar de kant gehaald en vervangen door Santi Cazorla. Met de spelmaker van Arsenal in de gelederen scoorde het thuisland in de laatste twintig minuten van de wedstrijd twee keer: Mario Gaspar en Cazorla namen de Spaanse doelpuntenproductie voor hun rekening.

Hoe ernstig de blessure van Thiago is, zal de komende dagen moeten blijken. De kans is groot dat het gaat om een voorzorgsmaatregel: de 24-jarige speler stond vorig jaar nog lange tijd buitenspel vanwege een zware knieblessure.

Update 15 november 15.12 uur - Bayern haalt opgelucht adem: ‘Ik mis een paar weken’
Bayern München moet het een paar weken stellen zonder Thiago Alcántara. De middenvelder raakte vrijdag in de oefeninterland tussen Spanje en Engeland geblesseerd, maar het euvel valt mee. “Gelukkig mis ik slechts een paar weken”, meldt de speler via zijn Twitter-account. “Bedankt voor jullie steunbetuigingen.”

Update 17 november 17.35 uur - Bayern München bevestigt eigen diagnose van Thiago
Thiago Alcántara liet al weten slechts enkele weken te missen en dat verhaal wordt nu bevestigd door Bayern München. Clubarts Volker Braun heeft schade aan de rechterknie vastgesteld en de revalidatieperiode is vastgesteld op drie tot vier weken. Thiago viel vrijdag geblesseerd uit bij de oefeninterland tussen Spanje en Engeland (2-0).

Bezig met laden …