voetbalzone

Update: Bayern München maakt nieuws over Thiago officieel

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2015, 09:38
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2015, 09:38
Advertentie
voetbalzone

Thiago Alcántara blijft naar alle waarschijnlijkheid nog jaren aan Bayern München verbonden, zo schrijft BILD. Volgens de Duitse krant zal de topclub uit Beieren donderdag de contractverlenging van de 24-jarige middenvelder tot medio 2019 wereldkundig maken. De huidige samenwerking loopt over twee seizoenen af.

Thiago wordt gezien als de lievelingsspeler van Josep Guardiola, die mogelijk vanaf donderdag een reden meer heeft om ook na de zomer van 2016 in München werkzaam te zijn. De oefenmeester was medio 2013 verantwoordelijk voor de komst van Thiago. "Thiago en niemand anders", zo kreeg het bestuur van Bayern destijds te horen.

Bayern betaalde Barcelona een bedrag van 25 miljoen euro, de clausule die op dat moment in het contract stond. Door blessureleed heeft de Zuid-Duitse topclub nog maar weinig plezier aan de in Italië geboren Spaans international beleefd: de zoon van voormalig wereldkampioen Mazinho speelde slechts 41 duels en was daarin goed voor 5 doelpunten. Onder de nieuwe contractvoorwaarden gaat Thiago naar verluidt acht miljoen euro per annum verdienen, exclusief een miljoen euro aan bonussen.

Update 27 augustus 09.39 uur - Bayern München maakt nieuws over Thiago officieel
Thiago Alcántara heeft een nieuw contract met Bayern München ondertekend, zo meldt de Duitse topclub donderdagmorgen via de officiële kanalen. Het gaat om een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2019, twee jaar langer dan de oorspronkelijke samenwerking. "We zijn blij dat Thiago ervoor heeft gekozen om zich langdurig aan Bayern te verbinden. Hij is jong en een belangrijke speler voor de toekomst van de club", zo licht voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubsite toe.

Bezig met laden …