voetbalzone

Update: Bayern ontkent interesse in Dzeko niet, maar 'heeft geen haast'

Erik van Dam31 mei 2012, 10:40
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2012, 10:40
Advertentie

Na Claudio Pizarro, die recent een contract voor een jaar tekende, lijkt Bayern München dicht bij de komst van een tweede spits. Het Duitse Sport1 meldt dinsdagavond dat de nummer twee van de Bundesliga tot een akkoord gekomen is met Edin Dzeko. De Bosnische spits, die in de Duitse competitie furore maakte bij VfL Wolfsburg, heeft teveel concurrenten bij Manchester City. Bij Bayern zou hij een koppel moeten vormen met Mario Gómez.

/

In de Engelse media sijpelde de laatste weken al door dat Dzeko zijn zinnen had gezet op een transfer. Hij zou zaakwaarnemer Irfan Redzepagic opdracht hebben gegeven een nieuwe club voor hem te vinden. De belangenbehartiger kwam daarbij uit bij Bayern, dat al interesse had in Dzeko toen hij nog uitkwam voor Wolfsburg. In de voorhoede van die Wölfe schitterde Dzeko aan de zijde van Grafite.

Hij maakte toen in 111 duels 66 doelpunten en dwong daarmee een transfer af naar City, dat 32 miljoen euro voor Dzeko over had. In het afgelopen anderhalf jaar speelde de 26-jarige Bosniër echter niet meer dan 45 duels; hij scoorde zestien keer. De concurrentie is enorm met Carlos Tévez, Mario Balotelli en Sergio Agüero om zich heen. Dzeko zou voor een bedrag van twintig miljoen euro Manchester mogen verlaten, schrijft Sport1.

Update 31 mei 10:40 uur- Bayern ontkent interesse in Dzeko niet, maar 'heeft geen haast'
Bayern München heeft geen afstand genomen van de geruchten die de ronde doen inzake Edin Dzeko. De verliezend Champions League-finalist werd dinsdag gekoppeld aan de Bosnische spits, met wie het al persoonlijk rond zou zijn. In een reactie op het nieuws zegt algemeen directeur Christian Nerlinger van Bayern: "We hebben hieromtrent geen haast. Niemand heeft ons onder druk gezet en niemand zal dat ook doen. Of we persoonlijk al rond zijn met hem? Nee, dat klopt niet." Het verhaal naar het rijk der fabelen verwijzen doet Nerlinger in gesprek met BILD ook niet.

Bezig met laden …