voetbalzone

Update: Beelden opgedoken van Dinamo-hooligans op persconferentie

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2011, 10:06
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2011, 10:06
Advertentie

De 1-7 nederlaag van vorige week in de Champions League tegen Olympique Lyon is bij veel fans van Dinamo Zagreb hard aangekomen. Ongeveer een dozijn hooligans heeft maandag een persconferentie van Zdravko Mamic verstoord. De voorzitter vreest naar eigen zeggen voor zijn leven.

Ongeveer een dozijn leden van de gewelddadige groepering Bad Blue Boys stormde het hoofdkantoor van Dinamo Zagreb binnen en belaagde Mamic en zijn broer, en tevens technisch directeur, Zoran op verbale manier. "Het is tijd geworden om te gaan, je tijd is gekomen", kreeg Mamic te horen, terwijl er flinke beschuldigingen werden geuit. De sportbestuurder vreest voor zijn leven en refereerde naar journalist Ivo Pukanic, die drie jaar geleden door een autobom om het leven kwam.

Dinamo Zagreb pakte in de groepsfase van de Champions League geen enkel punt en de 1-7 nederlaag in eigen huis kwam dan ook zeer had aan. Coach Krunoslav Jurcic werd verantwoordelijk gehouden voor het verlies. Mede door het resultaat in Zagreb overwintert Ajax niet in de Champions League. De UEFA heeft vooralsnog geen bewijzen gevonden dat de spelers van Dinamo zijn omgekocht.

Update 15 december 11:06 uur - Beelden opgedoken van Dinamo-hooligans op persconferentie
Maandag werd de persconferentie van Zdravko Mamic verstoord door enkele supporters van de harde kern van Dinamo Zagreb, die de voorzitter duidelijk liet weten dat het 'tijd is om te gaan'. Drie dagen later zijn er beelden van dit opmerkelijke voorval opgedoken op YouTube. Mamic blijft opvallend rustig tegenover de hooligans, die na ongeveer drie minuten weer uit de perszaal verdwijnen. Mamic deelde vervolgens een sneer uit naar de aanwezige pers: "Elke dag roepen de kranten op om mij te doden. Maar 95 procent van wat jullie schrijven is niet waar. En kijk nu wat deze mensen doen."


Bezig met laden …