voetbalzone

Update: Been haalt naast Plet ook aanvaller met Feyenoord-verleden

Matthijs van Laar01 sep 2012, 11:30
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2012, 11:30
Advertentie
/

Mario Been heeft Glynor Plet en FC Twente van elkaar verlost. De spits was in Enschede na de komst van Dmitry Bulykin en Luc Castaignos op een zijspoor beland en aasde al enige tijd op een vertrek. Volgens TC/Tubantia is Plet op dit moment onderweg naar België om de laatste details van de transfer af te ronden.

Plet werd in januari door Twente overgenomen van Heracles Almelo. Hij moest Marc Janko doen vergeten, die enkele dagen daarvoor de overstap maakte naar FC Porto. Een groot succes bleek de samenwerking tussen de Tukkers en de geboren Amsterdammer echter nooit. Vorig jaar kwam Plet tot dertien optredens in de Eredivisie, waarin twee keer scoorde.

Saillant is dat Plet destijds op dezelfde avond werd gepresenteerd als Wesley Verhoek. Ook de vleugelspits wist in Enschede niet te imponeren en staat eveneens voor een vertrek. Hij zal binnen enkele uren worden voorgesteld bij Feyenoord. Naar alle waarschijnlijkheid bewandelt Jerson Cabral de omgekeerde weg.

Update 1 september 11.30 uur - Been haalt naast Plet ook aanvaller met Feyenoord-verleden
Glynor Plet is niet de enige nieuwe aanvaller van Racing Genk. De Belgische club raakte kort voor het sluiten van de transfermarkt namelijk Christian Benteke nog kwijt aan Aston Villa en daarom werd besloten om ook Benjamin De Ceulaer aan te trekken. De voormalig aanvaller van Feyenoord en RKC Waalwijk werd overgenomen van Lokeren en heeft voor drie jaar getekend bij de werkgever van Mario Been. De Ceulaer speelde in zijn jeugd al vier jaar in de opleiding van Genk.

Bezig met laden …