voetbalzone

Update: Been heeft 'goed gesprek' achter de rug in België

Erik van Dam28 aug 2011, 14:35
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2011, 14:35
Advertentie
/

Henk ten Cate geeft toe dat hij door Racing Genk benaderd is, om Franky Vercauteren op te volgen als trainer. De Amsterdammer zit alweer enige tijd zonder werk, na zijn laatste dienstverband bij Umm-Salal uit Qatar. De 56-jarige coach vindt het eervol dat de Belgische club, die Champions League speelt, hem benaderd heeft. Een beslissing moet hij echter nog nemen.

“Ik heb nog geen besluit genomen of ik terug kom op mijn eerdere beslissing om te stoppen als trainer. Het is toch een uitdaging om in de Champions League aan de slag te gaan. Ik heb Genk tegen Maccabi Haifa op tv bekeken en het is een uitstekend elftal met stuk voor stuk goede spelers”, legt Ten Cate desgevraagd uit in De Telegraaf. Hij is niet de enige Nederlandse kandidaat.

Racing Genk heeft namelijk ook Mario Been op de korrel. De bij Feyenoord weggestemde coach beschikt echter niet over enige ervaring in de Champions League, waar Ten Cate dat wel heeft. In België geniet Ten Cate dan ook de voorkeur. Vercauteren besloot na het veroveren van de landstitel bij Genk om naar het Midden-Oosten te gaan, naar Al-Jazira.

Update 26 augustus 18:55 uur - Ten Cate geniet van vrijheid en zegt Belgisch kampioen af
Henk ten Cate gaat niet in op de aanbieding van Racing Genk. De coach geniet momenteel van zijn vrijheid en wil dat niet opgeven. “Genk maakte een goede indruk op me. Ze spelen ook in de Champions League”, vertelt hij aan Voetbal International. “Ik heb er goed over nagedacht. Maar mijn leven van dit moment bevalt me goed en daarom heb ik Genk afgezegd.” De kansen voor Mario Been zouden hierdoor stijgen. De voormalig coach van Feyenoord zit sinds zijn vertrek bij de Rotterdammers zonder club.

Update 27 augustus 09:40 uur - 'Kandidaat nummer één Been praat zondag met RC Genk'
Door het afzeggen van Henk ten Cate is ex-Feyenoordtrainer Mario Been kandidaat nummer één wordt om de onlangs opgestapte Frank Vercauteren op te volgen bij RC Genk, zo schrijven diverse Belgische media. Zondag zit Been met een Genkse delegatie rond de tafel. Men houdt nog tal van andere kandidaturen achter de hand, mochten de gesprekken met Been niet tot een overeenkomst leiden

Update 28 augustus 14:35 uur - Been heeft 'goed gesprek' achter de rug in België
Mario Been heeft zondag een goed gesprek gevoerd met de clubleiding van Racing Genk. Dat liet de werkloze coach weten aan RTV Rijnmond. De Belgen, die dit seizoen uitkomen in de Champions League en daarin Chelsea, Valencia en Bayer Leverkusen ontmoeten, zagen Franky Vercauteren na het winnen van de titel weggaan. Henk ten Cate was ook in beeld, maar zegde Racing Genk af.

Bezig met laden …