voetbalzone

Update: Been raakt aanvaller in de winter kwijt aan Real Mallorca

Peter Nusselder15 sep 2011, 18:04
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2011, 18:04
Advertentie

Het is onduidelijk of Marvin Ogunjimi nu wel of niet van Racing Genk naar Real Mallorca gaat, maar voor de Belgische spits zelf is er geen twijfel meer: hij voetbalt de rest van het seizoen in de Primera División. Toch heeft Ogunjimi dinsdag nog een gesprek met algemeen directeur Dirk Degraen.

/

Volgens de spits gaat dat onderhoud niet over een eventueel langer verblijf in Genk. Ogunjimi, die in het seizoen 2007/08 werd uitgeleend aan RKC Waalwijk en in dat jaar tien treffers scoorde in de Eerste divisie, wil hoe dan ook naar Mallorca. “Trainen, daar is geen sprake van. Ik heb gewoon een gesprek met Degraen. Meer niet. Donderdag of vrijdag vertrek ik naar Mallorca”, vertelt hij in de Belgische media.

De overgang van de Belgisch international kwam (al dan niet) rond in de laatste uren van de transferperiode. De documenten zouden daarbij enkele minuten te laat verstuurd zijn, maar voor Ogunjimi is alles duidelijk. “Ik ben een speler van Mallorca. Ik twijfel daar helemaal niet over. De zaak is helemaal afgerond. De belangrijkste papieren zijn allemaal op tijd verstuurd. Ik speel niet meer voor Genk, maar voor Mallorca. Al weet ik nog steeds niet of het nu definitief in orde is.”

Update 7 september 20:15 uur - Ex-RKC'er mag van de FIFA niet naar Mallorca verkassen
Marvin Ogunjimi twijfelde er weliswaar niet aan, maar de aanvaller hoeft voorlopig nog niet te rekenen op een avontuur in Spanje. De Wereldvoetbalbond heeft de transfer van de Belgisch international naar Real Mallorca geblokkeerd. Doordat de Spanjaarden zeven minuten te laat waren met het versturen van de benodigde documenten, is de transfer niet voor de deadline afgerond en dus ongeldig verklaard.

De FIFA meldde dat Mallorca de procedure laattijdig had ingezet en wil geen uitzondering maken", aldus Dirk Degraen, directeur van Racing Genk, aan Sporza. "Hij blijft dus bij Genk. Ik had vanmiddag, nog voor ik het bericht van de FIFA kreeg, een positief gesprek met de speler. We stonden op dezelfde lijn. Hopelijk kan hij nu snel de focus weer helemaal op Genk leggen." De oud-speler van RKC Waalwijk moet zich daardoor weer gaan richten op de Belgische Jupiler League.

Update 15 september 18:04 uur - Been raakt aanvaller in de winter kwijt aan Real Mallorca
Marvin Ogunjimi verhuist in de winterstop alsnog van Racing Genk naar Real Mallorca. Dat maakte de landskampioen van België donderdag bekend. De ex-aanvaller van RKC Waalwijk had gehoopt de transfer in de eerste week van september al af te kunnen ronden, maar de FIFA stak daar een stokje voor. De benodigde fax kwam zeven minuten na het sluiten van de afgelopen transferperiode binnen, dus gaf de wereldvoetbalbond geen groen licht. Over een paar maanden zal Ogunjimi alsnog aansluiten bij los Bermellones.

Bezig met laden …