voetbalzone

Update: Beenhakker weet vooralsnog niks van Australische interesse

Matthijs van Laar30 apr 2010, 12:35
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2010, 12:35
Advertentie

De kans is aanwezig dat na Guus Hiddink en Pim Verbeek wederom een Nederlander in dienst treedt als bondscoach van Australië. In dat land wordt de naam van Leo Beenhakker nadrukkelijk in verband gebracht met de vacature, die vrijkomt na het WK in Zuid-Afrika. Beenhakker is momenteel in dienst als technisch directeur bij Feyenoord.

Naast Beenhakker zouden ook Johan Neeskens, Marco van Basten en Frank Rijkaard op het kandidatenlijstje staan, maar volgens Voetbal International beschikt Beenhakker over de beste papieren. Met name zijn prestaties met Trinidad & Tobago (naar WK geleid in 2006) en Polen (naar EK in 2008) zijn de Australiërs in het oog gesprongen.

De 67-jarige bestuurder, die ook als bondscoach actief was bij Nederland en Saoedi-Arabië, was in 2006 ook al in beeld m Guus Hiddink op te volgen bij de Socceroos. Destijds koos Australië echter voor Verbeek, die de ploeg vrij eenvoudig naar het WK in Zuid-Afrika wist te loodsen. Daar stuit het land op Duitsland, Servië en Ghana.

Update 12:33 uur – Beenhakker noemt Australië ‘ver van mijn bed’
Leo Beenhakker kan niks met de verhalen dat hij de nieuwe bondscoach van Australië zou moeten worden. Tegenover Voetbal International verklaart hij verrast te zijn. “Dat mijn naam nu weer opduikt, is voor mij net zo verrassend als voor ieder ander die het leest. Maar ja, zo gaan die dingen in de voetballerij.”

“Of ik er voor open sta om weer ergens als coach aan de slag te gaan?”, vervolgt hij. “Tja, daar kan ik geen zinnig woord over zeggen, want ik heb voor mezelf besloten pas over dat soort dingen te gaan nadenken als er werkelijk een concreet aanbod komt. Die Australiërs weten me heus wel te vinden, mochten ze weer willen praten.”

Beenhakker is van mening dat hij nog niet klaar is bij Feyenoord, waar hij als technisch directeur de opdracht heeft gekregen de club weer naar de top van de Eredivisie de loodsen. “Australië is trouwens wel erg ver van m’n bed, maar nogmaals, wat voor berichten er ook verschijnen, als er iets zou spelen zou ik het weten en daar is geen sprake van. Ik doe mijn werk bij Feyenoord en geloof me, daar heb ik momenteel mijn handen vol aan, want de situatie is afdoende bekend.”

Bezig met laden …