voetbalzone

Update: Beet richting tegenstander kost Costa één wedstrijd en forse boete

Bart Kruyt01 apr 2016, 14:35
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 14:35
Advertentie

Guus Hiddink dreigt Diego Costa voorlopig even kwijt te zijn. De aanvaller van Chelsea misdroeg zich in het bekerduel met Everton en kreeg een tweede gele kaart van scheidsrechter Michael Oliver, na een opstootje met Gareth Barry. Normaal gesproken heeft dat een automatische schorsing van een wedstrijd tot gevolg, maar de FA is een onderzoek gestart naar het gedrag van de spits.

/

Diego Costa zocht de confrontatie met Barry en zette zijn hoofd in de nek van zijn tegenstander. Even leek het erop dat Diego Costa zijn opponent beet, maar Barry maakte na afloop snel bekend dat daar geen sprake van was geweest. Toch wil de FA meer uitleg en moet Diego Costa vrezen voor een langere schorsing. Hij moet zich ook verantwoorden voor een vermeend gebaar naar de Everton-fans, toen hij op weg was naar de kleedkamer.

Chelsea verloor de bekerwedstrijd tegen Everton met 2-0 en ligt dus uit de FA Cup, maar een schorsing voor Diego Costa zou ook gelden voor de Premier League. Diego Costa heeft tot dinsdagavond 18.00 uur de tijd om zijn verklaring in te dienen.

Update 1 april 14.35 uur - Beet richting Barry kost Costa één wedstrijd en forse boete
Voor zijn obscene gebaar richting de aanhang van Everton werd hij vrijgesproken, maar Diego Costa is alsnog gestraft door de tuchtcommissie van de FA. De spits van Chelsea zette in het bewuste bekerduel zijn tanden in de nek van tegenstander Gareth Barry en is daarvoor voor één wedstrijd geschorst. Ook moet hij een boete van ruim 25.000 euro betalen en krijgt hij een officiële waarschuwing.

Bezig met laden …