voetbalzone

Update: Begeerde Koeman staat niet negatief tegenover FC Eindhoven

Peter Nusselder15 mrt 2012, 10:15
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2012, 10:15
Advertentie

FC Eindhoven en PSV zijn er nog niet in geslaagd om tot overeenstemming te komen over de overgang van trainer Ernest Faber naar de Eredivisionist. Dinsdag hebben de twee clubs overleg gevoerd en lukte het nog niet om het eens te worden, maar waarschijnlijk komt er in de avond duidelijkheid.

/

Vooralsnog lijkt de clubleiding van de Jupiler League-club nog geen genoegen te nemen met de tegemoetkoming die ‘de grote broer’ in gedachten had voor het overnemen van Faber, die samen met Phillip Cocu het seizoen moet afmaken in het Philips Stadion. “We zijn met PSV in gesprek en hebben onze wensen kenbaar gemaakt”, vertelt algemeen directeur Hans Smulders aan het Eindhovens Dagblad.

“Voor ons is het nogal wat dat we onze coach nu kwijtraken. Daar willen we gepast voor gecompenseerd worden”, geeft de beleidsbepaler van de Eerstedivisionist aan. Volgens Smulders is er geen sprake van dat er een andere trainer van PSV in plaats van Faber naar FC Eindhoven komt, en ook wilde hij niet ingaan op de vraag of Erwin Koeman kandidaat is. “Hij heeft een aantal capaciteiten die in ons trainersprofiel passen, maar dat hebben er meer”, aldus de algemeen directeur.

Update 14 maart 16:36 uur - FC Eindhoven vindt tijdelijke opvolger voor Faber
FC Eindhoven lijkt het seizoen in de Jupiler League af te maken met Pascal Maas aan het roer. De naam van Erwin Koeman viel in de media, maar de club heeft besloten om Maas voorlopig voor de spelersgroep te zetten. Hij fungeerde als assistent-trainer onder Faber en kent de spelers dus al goed. Zaterdag wordt volgens het Eindhovens Dagblad bekeken welke stappen de club naar een nieuwe hoofdcoach zal nemen. "We willen rust en nu alleen focussen op het belangrijke duel tegen SC Cambuur", geeft algemeen directeur Hans Smulders te kennen aan het medium.

Update 15 maart 11:15 uur - Begeerde Koeman staat niet negatief tegenover FC Eindhoven
Erwin Koeman is door FC Eindhoven benaderd om het seizoen af te maken als hoofdtrainer, zo bevestigt zaakwaarnemer Kees Ploegsma. De belangenbehartiger laat aan Omroep Brabant weten dat de ex-coach van onder meer FC Utrecht er 'niet negatief tegenover staat om FC Eindhoven te helpen'. Koeman is momenteel op vakantie. Vanaf zaterdag gaat hij met zijn zaakwaarnemer om de tafel.

Bezig met laden …