voetbalzone

Update: ‘Belastingdegradant’ in beroep om in Primera División te blijven

Matthijs van Laar23 jun 2015, 12:54
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2015, 12:54
Advertentie
voetbalzone

Elche is door de Spaanse voetbalbond (LFP) teruggezet naar de Segunda División. De club eindigde weliswaar op een nette dertiende plek in de Primera División, maar wordt fors gestraft vanwege een belastingschuld. De club had de schuld vorig jaar al moeten aflossen, maar kwam toen ook niet over de brug. Nu heeft de LFP dus hard ingegrepen.

Naast de verplichte degradatie, moet Elche ook een boete van 180.000 euro betalen. Dat is dubbel slecht nieuws voor los Franjiverdes, die het afgelopen seizoen namelijk vaak niet in staat waren om de spelerssalarissen volledig uit te betalen.

Bij Eibar zal men waarschijnlijk wél met vreugde kennis hebben genomen van de beslissing van de LFP. Die club degradeerde onlangs op de laatste speeldag schlemielig naar het tweede niveau, maar mag nu waarschijnlijk de plek van Elche innemen. De Spaanse bond moet dat nog wel officieel bevestigen.

Update 23 juni 12.54 uur - ‘Belastingdegradant’ in beroep om in Primera División te blijven
De clubleiding van Elche legt zich niet neer bij de degradatie uit de Primera División. De Spaanse eindigde op de dertiende plaats, maar werd vanwege een belastingschuld toch teruggezet. Elche gaat echter tegen deze beslissing in beroep en voorzitter Juan Anguix meent om drie redenen kans van slagen te hebben: hij is van mening dat de competitieleiding van de Primera División niet het recht heeft om een club vanwege een belastingvergrijp te straffen, de schuld is inmiddels afgelost en de maatregel is volgens hem buitenproportioneel, meldt AS.

Bezig met laden …