voetbalzone

Update: 'Beleid van Ajax is eerst verkopen, dan pas een nieuwe speler halen'

Bart Kruyt08 jan 2016, 13:40
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2016, 13:40
Advertentie

Frank de Boer is tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft bij Ajax, maar zou deze maand nog wel graag een spits aan zijn groep willen toevoegen, als concurrent voor Arek Milik. In de wandelgangen wordt de naam van Bertrand Traoré genoemd: Ajax zou hem willen huren met een optie tot koop, maar het is nog onduidelijk of Chelsea daaraan zou willen meewerken.

voetbalzone

De Boer zegt voor de camera van FOX Sports dat de technische leiding van Ajax druk op zoek is: “Maar het moet wel een hele goeie zijn natuurlijk, anders doen we het met deze groep.” De Boer weet wat hij graag zou willen, maar weet ook dat de goede spitsen die ook nog eens haalbaar zijn voor Ajax niet voor het oprapen liggen.

“We spelen de laatste tijd heel veel op de helft van de tegenstander, dus dan moet je een aanspeelpunt hebben”, legt De Boer uit. “Maar natuurlijk moet je ook scoren. En als je die combinatie hebt, dan heb je meestal een topspits, en die spitsen komen meestal niet naar Nederland toe.”

Update 8 januari 14.40 uur - 'Beleid van Ajax is eerst verkopen, dan pas een nieuwe speler halen'
Frank de Boer blijft hopen op de komst van een nieuwe spits, maar weet dat hij geduldig moet zijn. "We zijn altijd op zoek naar spelers die ons sterker maken", zei de coach van de Amsterdammers tegen De Telegraaf. "Maar het beleid van Ajax is eerst verkopen, dan pas een nieuwe speler halen." Ricardo van Rhijn en Nicolai Boilesen staan op de nominatie om ruimte te maken voor een versterking.

Bezig met laden …