voetbalzone

Update: ‘Ben voor Omar nog meer teleurgesteld dan ik voor mezelf ben’

Erik van Dam12 jan 2012, 13:50
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2012, 13:50
Advertentie

Los Angeles Galaxy heeft stevig de smoor in. De Amerikaanse club, die vorig jaar de titel pakte in de Major League Soccer, liet verdediger Omar Gonzalez op huurbasis naar 1. FC Nürnberg gaan. Nog voor Gonzalez zijn eerste minuten heeft kunnen maken voor de Duitsers, heeft hij echter zijn voorste kruisband afgescheurd. Nu wacht hem een operatie in de Verenigde Staten.

/

De 23-jarige Gonzalez, die er net zijn derde jaar bij LA Galaxy op heeft zitten, mocht tussen het oude en nieuwe seizoen in de MLS zijn conditie op peil houden bij Nürnberg en daar ook wedstrijden spelen. Hij liet de training van het nationale elftal schieten om met de Bundesligist mee op trainingskamp te gaan naar het Turkse Belek, maar daar ging het mis.

Tijdens de training van Nürnberg scheurde de tweevoudig Amerikaans international zijn voorste kruisband af; hij staat nu lang aan de kant en moet in zijn vaderland onder het mes. “Dit is heel triest, hij wilde ons zijn kwaliteiten graag laten zien. Omar is een geweldige jongen, we wensen hem veel sterkte”, zegt sportief directeur Martin Bader namens de club.

Update 12 januari 14:50 uur - ‘Ben voor Omar nog meer teleurgesteld dan ik voor mezelf ben’
De blessure die Omar Gonzalez heeft opgelopen bij 1. FC Nürnberg blijkt niet mee te vallen. De verhuurde verdediger is weer terug bij zijn eigenlijke werkgever Los Angeles Galaxy, waar trainer Bruce Arena vreest een groot deel van het komende seizoen niet te kunnen beschikken over de 23-jarige Amerikaan, die zijn kruisband heeft gescheurd. “Het is teleurstellend”, vertelt de coach in de Amerikaanse media. “Ik ben voor Omar nog meer teleurgesteld dan ik voor mezelf ben, al maak ik me natuurlijk ook druk om Galaxy. Dit was een mooie uitdaging voor hem, erg zonde”, aldus Arena.

Bezig met laden …