voetbalzone

Update: Bendtner in beroep tegen boete van ton in 'onderbroekaffaire'

Erik van Dam19 jun 2012, 11:00
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2012, 11:00
Advertentie

Nicklas Bendtner is door de Europese voetbalbond (UEFA) bestraft voor het laten zien van zijn boxershort in de verloren wedstrijd tegen Portugal. Vorige week woensdag maakte de lange spits de gelijkmaker tegen de Portugezen, waarna hij zijn feestje vierde door zijn boxer te showen aan het publiek en die bleek gesponsord te zijn door bookmaker Paddy Power.

/

Het bleek te gaan om een marketingcampagne en de bookmaker feliciteerde Bendtner op zijn website dan ook van harte met de gelijkmaker. De UEFA was er een stuk minder blij mee en kondigde een onderzoek aan: inmiddels is dat afgesloten. De tuchtcommissie heeft besloten dat Bendtner een boete krijgt van 100.000 euro en dat hij een wedstrijd van Denemarken aan zich voorbij moet laten gaan.

Dat duel zal de eerste wedstrijd van de WK-kwalificatiereeks zijn, de cyclus die in september van start gaat. Denemarken begint dan tegen Tsjechië, maar moet het dus stellen zonder aanvaller Bendtner. Ook Jetro Willems moet het eerste kwalificatieduel richting het WK 2014 missen: hij pakte tegen zowel Duitsland als Portugal een gele kaart en ontbreekt daardoor op 7 september in de ontmoeting met Turkije.

Update 19 juni 11:00 uur - Bendtner in beroep tegen boete van ton in 'onderbroekaffaire'
Nicklas Bendtner is niet bereid om zomaar 100.000 euro over te maken naar de rekening van de UEFA. De aanvaller kreeg een boete van een ton opgelegd, omdat hij na zijn tweede doelpunt tegen Portugal een boxershort liet zien met de naam van een sponsor. Bendtner is het echter niet eens met deze straf en gaat tegen de uitspraak van de Europese bond in beroep. Naast de boete werd Bendtner ook nog voor een interland geschorst.

Bezig met laden …