voetbalzone

Update: 'Benítez praat onzin, ik heb geen idee waarom hij dat doet'

Bart Kruyt15 mrt 2013, 14:55
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2013, 14:55
Advertentie

Tussen Rafa Benítez en Sir Alex Ferguson zal het waarschijnlijk nooit meer goed komen. Toen eerstgenoemde nog coach van Liverpool was lag hij al regelmatig overhoop met zijn collega van Manchester United en de ruzie uit het verleden blijkt nog niet te zijn bijgelegd. Zondag weigerde Ferguson de hand van de Spanjaard te schudden, zo claimt Benítez.

/

Benítez is momenteel coach van Chelsea, dat het in de kwartfinale van de FA Cup opnam tegen United. Voor aanvang wilde Benítez zijn collega de hand schudden, maar dat weigerde Ferguson. "Ik wachtte op hem, maar hij liep gewoon door. Geen idee waarom", zei de Spanjaard. "Vraag het hem zelf maar, als je daar moedig genoeg voor bent. Ik weet dat er veel mensen kijken, dus weet hoe ik me moet gedragen."

Na de wedstrijd, die in een 2-2 gelijkspel eindigde, schudden Benítez en Ferguson elkaar ook de hand niet. "Dat was omdat ik met mijn spelers het gelijkspel aan het vieren was op het veld", verdedigde Benítez zichzelf. United kwam zondag al na tien minuten op een 2-0 voorsprong en leek een simpele middag tegemoet te gaan, maar Chelsea vocht zich terug en sleepte een replay uit het vuur.

Update 15 maart 15.55 uur - 'Benítez praat onzin, ik heb geen idee waarom hij dat doet'
Rafa Benítez en Sir Alex Ferguson ruziën verder. Eerstgenoemde vertelde vorige week dat Ferguson zijn hand had geweigerd, maar op de persconferentie van vrijdag werd dat ontkend door de manager van Manchester United: "Hij praat onzin. Waarom? Ik heb geen idee waarom hij dat doet", zei Ferguson. "Ik heb voor de wedstrijd handtekeningen uitgedeeld en heb hem nooit gezien. Als hij mijn hand wil schudden, dan moet hij wel voor me staan. Ik heb nog nooit geweigerd om iemand de hand te schudden. Het is gewoon absoluut niet waar, onzin."

Bezig met laden …