voetbalzone

Update: ‘Benítez staat klaar om ontevreden McClaren op te volgen’

Erik van Dam09 mrt 2016, 21:05
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2016, 21:05
Advertentie

Met nog negen ronden te gaan staat Newcastle United er beroerd voor in de Premier League. The Magpies degradeerden aan het eind van het seizoen 2008/09 voor het laatst, maar Steve McClaren lijkt de boel niet meer aan de praat te krijgen. The Independent weet dat er al twee trainers klaarstaan om de Engelsman op te volgen als de clubleiding daadwerkelijk besluit hem uit zijn functie te zetten. Voor de derde is wat meer moeite nodig.

/

De Engelse krant noemt dinsdag de namen van David Moyes, Nigel Pearson en Rafael Benítez. De 52-jarige Pearson was meest recent werkzaam bij Leicester City, maar werd daar eind vorig seizoen de laan uitgestuurd en vervangen door Claudio Ranieri. Moyes zit zonder werk sinds zijn congé bij Real Sociedad en liet al verschillende aanbiedingen lopen. Hij zou wel wat voelen voor een terugkeer in de Premier League.

Benítez was zeven maanden werkzaam voor Real Madrid, tot Florentino Pérez hem verving door Zinédine Zidane. Het is zeer de vraag of Benítez iets voelt voor het voeren van een degradatiestrijd met Newcastle United, maar hij wordt toch genoemd als kandidaat voor de baan van McClaren. De krant schrijft dat de Spanjaard, die eerder met succes voor Liverpool werkte, overtuigd moet worden alvorens hij ‘ja’ zegt. Pearson en Moyes zouden makkelijker binnen te halen zijn.

Pearson is overigens geen onbekende van de club. In 2007 en 2008 trad hij al op als interim-coach toen eerst Kevin Bond en later Glenn Roeder wegging van St James’ Park. De fans wachten in spanning af of McClaren echt weggestuurd wordt en zo ja, wie er dan naar voren stapt. De supportersverening gaf maandag een statement uit en zei daarin dat het tijd is voor actie. “Iemand moet verantwoordelijk gehouden worden en er moeten beslissingen worden genomen. We willen een elftal dat zijn verantwoordelijkheden kent: week in, week uit.”

Update 9 maart 15.29 uur - McClaren praat woensdagmiddag met directeur over toekomst
Er wordt nu al een tijdje gesproken over een ontslag van Steve McClaren bij Newcastle United, maar deze woensdag zou het er wel eens echt van kunnen gaan komen. Sky Sports meldt dat de persconferentie van McClaren die voor donderdag op het programma stond reeds is geannuleerd en dat de coach woensdag in de namiddag een gesprek heeft met algemeen directeur Lee Charnley. Het is goed mogelijk dat McClaren in dit onderhoud te horen krijgt dat hij zijn spullen moet pakken.

Update 9 maart 21.50 uur - ‘Benítez staat klaar om ontevreden McClaren op te volgen’
Steve McClaren lijkt binnenkort te worden ontslagen. Newcastle United is bezig met Rafael Benítez en als men zeker weet dat de Spanjaard kan worden vastgelegd, moet McClaren volgens the Guardian het veld ruimen. McClaren had woensdagmiddag al even telefonisch contact met algemeen directeur Lee Charnley en zou ontevreden zijn over de werksfeer. Het is goed mogelijk dat hij komend weekeinde op straat wordt gezet en McClaren is in ieder geval niet van plan om zelf op te stappen.

Bezig met laden …