voetbalzone

Update: ‘Benzema moet nacht doorbrengen in gevangenis’

Bart Kruyt04 nov 2015, 17:55
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2015, 17:55
Advertentie

Karim Benzema kon Real Madrid dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain niet van dienst zijn, omdat hij last heeft van een hamstringblessure. Mogelijk zal de aanvaller nog langer ontbreken, nu hij zich woensdagochtend op het politiebureau heeft moeten melden. Volgens het AFP wil de politie duidelijkheid krijgen over de rol van Benzema in een ‘sekstape-schandaal’.

voetbalzone

Mathieu Valbuena zou zijn gechanteerd door drie mannen, die de beschikking zouden hebben over een seksvideo van de international. Valbuena zou 150.000 euro moeten betalen; anders zouden de beelden naar buiten komen. De middenvelder van Olympique Marseille stapte naar de politie en die doet momenteel onderzoek naar de zaak. Vorige maand werd Djibrill Cissé al ondervraagd, maar hij kon zonder aanklacht het politiebureau weer verlaten.

Nu heeft Benzema zich dus gemeld voor een verhoor, claimt het AFP. Het is onduidelijk of de aanvaller van Real Madrid wordt gezien als een van de personen die Valbuena zou hebben gechanteerd. Volgens AS kwam de naam van Benzema voorbij in de telefoontjes die werden afgeluisterd door de Franse politie.

Update 4 november 18.55 uur - ‘Benzema moet nacht doorbrengen in gevangenis’
Karim Benzema heeft helemaal niets te maken met de chantage van Mathieu Valbuena. Dat zegt Sylvain Cormier, advocaat van Benzema, tegen AS. De spits van Real Madrid werd door de politie ondervraagd over zijn rol in een sekstape-schandaal rond Valbuena. “Benzema wil deze pijnlijke zaak graag afronden, hij heeft er helemaal niets mee te maken”, zegt de advocaat tegen AS. De politie denkt er mogelijk toch wat anders over, want Benzema moet volgens diverse Franse media een nacht in de cel blijven. Valbuena, middenvelder van Olympique Lyon, zou 150.000 euro moeten betalen; anders zou de sekstape naar buiten gebracht worden.

Bezig met laden …