voetbalzone

Update: Berbatov bevestigt einde van interlandloopbaan

Peter Nusselder13 mei 2010, 12:59
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2010, 12:59
Advertentie

Volgens diverse Bulgaarse media staat aanvaller Dimitar Berbatov van Manchester United op het punt om het einde van zijn interlandloopbaan aan te kondigen. De 29-jarige Bulgaar zou zich op zijn sportieve carrière bij zijn club willen concentreren en hoopt Man United-trainer Sir Alex Ferguson er met zijn mededeling van te overtuigen hem in Manchester te houden.

/

Geruchten doen namelijk de ronde dat Ferguson geneigd is om Berbatov in de uitverkoop te doen. Daarnaast kreeg de stervoetballer van het Bulgaarse voetbal na enkele interlands voor zijn vaderland hevige kritiek in Bulgarije en zou hij de weg vrij willen maken voor de nieuwe generatie. Tot dusverre speelde Berbatov 75 wedstrijden voor zijn land en scoorde hij 48 doelpunten.

De toekomst van de Bulgaar is sowieso nog ongewis. Na wederom een moeizaam een seizoen op Old Trafford, waarin Berbatov in de Engelse competitie en de Champions League gezamenlijk slechts twaalf keer scoorde, wordt hij in verband gebracht met een terugkeer naar de Bundesliga. Berbatov kwam in 2008 van Tottenham Hotspur naar Manchester, maar speelde daarvoor vijf seizoenen bij Bayer Leverkusen.

Update 12:58 uur – Berbatov bevestigt einde van interlandloopbaan
Dimitar Berbatov heeft donderdagmiddag bevestigd dat hij een einde maakt aan zijn carrière als interlandvoetballer. “Het was een lastige beslissing, maar dat is soms nu eenmaal nodig”, zei de speler van Manchester United tijdens een persconferentie in het Vasil Levski Stadion. Hij speelde in totaal 75 wedstrijden voor Bulgarije, waarin hij 48 keer scoorde.

Bezig met laden …