voetbalzone

Update: Berbatov is eruit en gaat Jol verlossen van spitsenprobleem

Erik van Dam30 aug 2012, 14:44
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2012, 14:44
Advertentie

Dimitar Berbatov lijkt zich te hebben verbonden aan Juventus. De Bulgaarse spits leek onderweg van Manchester United naar Fiorentina, de club waar hij een driejarig contract zou gaan tekenen en 1,8 miljoen euro salaris per seizoen zou krijgen. Bij een tussenstop op de luchthaven van München informeerde Emil Dantchev, zijn zaakwaarnemer, hem echter dat Juventus hem meer geld bood. Daarop koos de spits volgens de Italiaanse media voor de aanbieding van de Oude Dame.

/

Fiorentina en Manchester United hadden reeds een akkoord gesloten over de transfersom, ter waarde van vijf miljoen euro. Veel media en supporters stonden Berbatov op de luchthaven in Florence op te wachten, maar zij kwamen bedrogen uit toen ze hoorden dat de aanvaller op een ander toestel richting Turijn was gestapt. Juventus kwam tot een akkoord met Man United over een betaling van vijf miljoen in twee termijnen en belde daarna vlot Dantchev, die weer contact zocht met zijn cliënt.

Bij Juventus zal Berbatov zo’n 2,5 miljoen euro per seizoen gaan incasseren, dit seizoen en het hieropvolgende. Er is een optie waarmee Juventus hem nog een jaar aan zich kan binden. Tot teleurstelling van de Fiorentina-fans richt die club zich nu op Nicklas Bendtner als het alternatief voor Berbatov. Arsenal wil de Deen op huurbasis laten gaan, met daarbij de optie tot koop voor vijf miljoen euro.

Update 29 augustus 22.08 uur: 'Berbatov zegt ook Juventus af en trekt naar Londen'
De transfermarkt sluit vrijdagavond pas, maar nu al heerst er een koortsachtige drukte rond Dimitar Berbatov. De Bulgaarse spits leek Manchester United te verlaten voor Fiorentina, tot zijn zaakwaarnemer hem belde om te zeggen dat Juventus hem een betere aanbieding wilde doen. Dezelfde avond nog wordt in Engeland bericht dat ook Juventus echter naast de spits zal grijpen: hij voelt er meer voor in de Premier League te blijven en 'ja' te zeggen op een aanbieding van Fulham, waar Martin Jol trainer is. The Cottagers werden al eerder deze zomer aan Berbatov gelinkt.

Update 30 augustus 14.44 uur - Berbatov is eruit en gaat Jol verlossen van spitsenprobleem
Fiorentina, Juventus, toch Fulham: Dimitar Berbatov heeft zijn keuze gemaakt. De spits van Manchester United ondergaat op dit moment een medische keuring bij de Fulham, zo bevestigt manager Martin Jol tegenover the Guardian. De topscorer van de Premier League in het seizoen 2010/11 verlost de oefenmeester daarmee van een spitsenprobleem; sinds het vertrek van de gehuurde Pavel Pogrebnyak is Jol op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Met de transfer komt een einde aan een opvallende soap. Berbatov was met het vliegtuig op weg naar Fiorentina, kreeg onderweg lucht van de interesse van Juventus maar gaf een paar uur later te kennen toch in Engeland te willen blijven.

Bezig met laden …