voetbalzone

Update: Beroep Hertha tegen tumultueus slot play-off levert niets op

Erik van Dam21 mei 2012, 15:49
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2012, 15:49
Advertentie

Hertha BSC is als derde en laatste club gedegradeerd uit de Bundesliga. Die Altmeister meldde zich vorig jaar als kampioen van de 2.Bundesliga op het hoogste niveau, maar finishte als zestiende en ging daardoor de play-offs in. Na de nederlaag op eigen veld tegen Fortuna Düsseldorf (1-2) van afgelopen donderdag ging het dinsdagavond mis in de uitwedstrijd. Het bleef slechts 2-2.

/

De avond in Düsseldorf was er een om nog lang te heugen voor beide clubs. Al in de eerste minuut maakte Maximillian Beister 1-0 en zette hij Fortuna op rozen. Het antwoord van Hertha kwam halverwege de eerste helft van Anis Ben-Hatira, die afrondde na voorbereidend werk van Ronny. Diezelfde Ben-Hatira pakte vroeg in de tweede helft echter al een tweede gele kaart en leek zijn team zo te duperen.

Nadat Ranisav Jovanovic op aangeven van Thomas Bröker de 2-1 bijschreef leek Hertha helemaal dood en begraven. Vlak voor tijd zorgde Raffael nog wel voor 2-2, maar de belangrijke derde goal werd niet gemaakt. Met nog een minuut voor de boeg bestormden Fortuna-supporters te vroeg het veld en werd de wedstrijd even gestaakt. Otto Rehhagel, enkele maanden geleden aangetrokken als redder in nood, zag echter hoe zijn team het alsnog niet bolwerkte en weer afzakt naar de 2.Bundesliga.

Fortuna Düsseldorf keert zodoende na vijftien jaar weer terug op het hoogste niveau. Het team van Norbert Meier, met de Nederlander Tobias Levels (gehuurd van Borussia Mönchengladbach) in de gelederen, is na kampioen Greuter Fürth en nummer twee Eintracht Frankfurt de derde club die zich verzekerd heeft van promotie. Slechts twee keer eerder in de Bundesliga-geschiedenis (1980/81 en 2005/06) degradeerden drie clubs uit de hoogste afdeling.

Update 16 mei 19:22 uur - Gedegradeerd Hertha tekent beroep aan tegen degradatieduel
Hertha BSC legt zich niet zomaar neer bij degradatie naar de 2. Bundesliga. De ploeg uit de hoofdstad heeft woensdag bij de Duitse voetbalbond beroep aangetekend tegen de uitslag (2-2) van het tweede promotie-degradatieduel met Fortuna Düsseldorf. Kort voor tijd stormden Fortuna-fans het veld op, terwijl er nog negentig seconden gespeeld moesten worden. Het duurde twintig minuten voordat de resterende negentig seconden konden worden uitgespeeld en Hertha meent daarna geen eerlijke kans meer te hebben gehad om degradatie alsnog te ontlopen.

Update 21 mei 15:49 uur - Beroep Hertha tegen tumultueus slot play-off levert niets op
Hertha BSC heeft de zaak tegen de Duitse voetbalbond verloren. De club speelde in de play-offs met 2-2 gelijk tegen Fortuna Düsseldorf en dat was onvoldoende om niet te degraderen, maar omdat fans van de thuisploeg al voor het eindsignaal het veld bestormden tekende Hertha beroep aan. “Het was een moeilijke beslissing voor ons”, tekent De Telegraaf op uit de mond van de rechter. “Een dergelijk proces hebben wij nog nooit eerder gehad. We begrijpen dat Hertha deze laatste strohalm heeft gepakt. Maar enkele spelers van Hertha gedroegen zich uiterst agressief tijdens de slotminuten van de wedstrijd. Dat heeft de zaak geen goed gedaan.” Zo bedreigde Levan Kobiashvili de scheidsrechter; hij kan nog een schorsing van twee jaar krijgen.

Bezig met laden …