voetbalzone

Update: Beschonken Chileense internationals tien duels geschorst

Bart Kruyt21 dec 2011, 09:45
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2011, 09:45
Advertentie

Problemen bij de Chileense ploeg. Arturo Vidal, Jean Beausejour, Jorge Valdivia, Carlos Carmona en Gonzalo Jara zijn door bondscoach Claudio Borghi uit de selectie verwijderd voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden, omdat zij dronken zouden zijn teruggekeerd naar het trainingskamp. Volgens de vijf Chilenen is daar echter niets van waar en zij openen de tegenaanval.

/

Het vijftal had een doopplechtigheid van een kind van Valdivia bijgewoond en absoluut niet veel gedronken, meent Beausejour. "We waren ongeveer veertig minuten te laat”, begon hij zijn uitleg. “Dat is niet goed te praten en daarvoor bieden we publiekelijk onze verontschuldiging aan. We ontkennen ook niet dat we wat alcohol hebben genuttigd, want we waren op een religieuze ceremonie waarbij dat in ons land gebruikelijk is. Maar de bewering van meneer Borghi dat we onbekwaam, in een niet te rechtvaardigen toestand binnenkwamen, is absoluut niet waar."

Van de geschorste spelers is Vidal de bekendste: de middenvelder verdiende afgelopen zomer een overgang van het Duitse Bayer Leverkusen naar Juventus. Chili speelt vrijdag in de aanloop naar het WK van 2014 in Montevideo tegen Uruguay en volgende week staat het treffen met Paraguay op het programma. Borghi heeft nog niet gereageerd op de tegenaanval van de internationals.

Update 21 december 10:45 uur - Beschonken Chileense internationals tien duels geschorst
Arturo Vidal, Jean Beausejour, Jorge Valdivia, Carlos Carmona en Gonzalo Jara komen voorlopig niet in actie voor hun land. De vijf internationals werden anderhalve maand uit de Chileense selectie gegooid, omdat zij dronken zouden zijn teruggekeerd naar het trainingskamp. Vidal en co ontkenden dat zij dronken waren, maar de Chileense bond heeft het vijftal nu voor tien WK-kwalificatieduels geschorst. "De spelers waren niet in staat om hun verplichtingen na te komen, omdat ze duidelijk alcohol gedronken hadden", was de verklaring van de bond.

Bezig met laden …