voetbalzone

Update: Besiktas hoeft Hutchinson toch niet: 'Denken niet aan transfer'

Bart Kruyt23 jul 2013, 23:10
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 23:10
Advertentie

Atiba Hutchinson hoopte sinds zijn vertrek bij PSV op een transfer naar Engeland, maar de gewenste club diende zich niet aan voor de rechtsback annex middenvelder. De Canadees lijkt nu op weg naar Besiktas, want die club heeft de dertigjarige Hutchinson reeds een aanbieding voorgelegd. Dat zegt bestuurslid Erdal Torunogullari tegen Haber1903.

/

"Wij hebben gesproken met Atiba", zegt de sportbestuurder van de Zwarte Adelaars. "Hij is transfervrij. We hebben hem een aanbieding gedaan en wachten nu op zijn antwoord." Slaven Bilic wilde Hutchinson naar verluidt ook al naar Lokomotiv Moskou halen en nu de coach naar Istanbul is vertrokken, is hij de 59-voudig international dus niet uit het oog verloren. Eerder schreven de Turkse media al dat Hutchinson 1,2 miljoen euro op jaarbasis kan verdienen bij Besiktas.

Het contract van Hutchinson in Eindhoven liep af en hierdoor is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Eerder ketste overigens al een overgang naar Kayserispor af; die club kon niet aan zijn salariseisen voldoen. Hutchinson stond sinds het seizoen 2010/11 onder contract in het Philips Stadion, waar hij uiteindelijk tot 80 duels in de Eredivisie kwam. Eerder kwam Hutchinson vijf seizoenen uit voor FC Kopenhagen.

Update 23 juli 23.10 uur - Besiktas hoeft Hutchinson toch niet: 'Denken niet aan transfer'
Besiktas ontkent bezig te zijn met de komst van Atiba Hutchinson. Vicevoorzitter en bestuurslid Deniz Atalay laat dat middels een statement op de officiële website van de club uit Istanbul weten. “De berichtgeving van de pers en de media over de speler Hutchinson strookt niet met de realiteit. We denken niet aan een transfer.” De dertigjarige Canadees vertrok na drie seizoenen bij PSV en is nu transfervrij.

Bezig met laden …