voetbalzone

Update: Bielsa stapt op bij Chili na komst van voorzitter Segovia

Daniel Cabot Kerkdijk04 nov 2010, 15:58
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2010, 15:58
Advertentie

Marcelo Bielsa heeft de Chileense voetbalbond voor een dilemma gesteld. Hij stapt op als bondscoach als Jorge Segovia donderdag wordt gekozen tot de nieuwe voorzitter van de bond. De Argentijnse coach, die met Chili de achtste finale haalde op het WK , maakte dat woensdag (plaatselijke tijd) bekend.

/

Bielsa zei op een speciaal belegde persconferentie dat hij niet kan samenwerken met Segovia. "Dat is onmogelijk voor mij." Hij heeft zijn lot verbonden aan dat van de huidige voorzitter Harold Mayne-Nicholls, die onlangs een nieuw contract overeenkwam met Bielsa en de bondscoach vergaande bevoegdheden heeft gegeven.

Mayne-Nicholls is ook bekend vanwege zijn functie bij de wereldvoetbalbond FIFA. Hij is de voorzitter van de inspectiecommissie voor de kandidaten van de WK's van 2018 en 2022.

Update 16:58 uur - Bielsa stapt op bij Chili na komst van voorzitter Segovia
Marcelo Bielsa stapt op als bondscoach van Chili. Hij kondigde woensdagochtend al aan ontslag te nemen, als Jorge Segovia zou worden gekozen tot nieuwe voorzitter van de Chileense voetbalbond. Nu Segovia aangetreden is, zal Bielsa zijn contract inleveren. De 55-jarige Argentijn was sinds 2007 in dienst van de bond en coachte Chili op het laatste WK.

Bezig met laden …