voetbalzone

Update: Blanc bevestigt slecht nieuws voor Europees duel met Barcelona

Daniel Cabot Kerkdijk07 apr 2015, 16:05
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2015, 16:05
Advertentie

De officiële mededeling van Paris Saint-Germain laat nog op zich wachten, maar volgens L’Equipe heeft de Franse club maandagavond slecht nieuws uit de ziekenboeg ontvangen. David Luiz staat volgens de doorgaans goed ingevoerde sportkrant vier weken aan de kant, terwijl Thiago Motta tien dagen rust moet houden. Een harg gelag voor trainer Laurent Blanc.

voetbalzone

Luiz viel zondagavond in het duel met Olympique Marseille al na een half uur spelen uit en werd vervangen door Gregory van der Wiel. Daardoor verhuisde Marquinhos van de rechterkant naar het centrum van de defensie. Mota viel eveneens uit. Zowel Luiz als Motta kampt met een blessure aan het linkerdijbeen. Bij de middenvelder is de kwetsuur minder ernstig, zo werd maandag na nader onderzoek duidelijk.

Luiz is echter vier weken uit de roulatie. Dat betekent dat de Braziliaanse verdediger de wedstrijden tegen Barcelona in de kwartfinales van de Champions League moet laten schieten. Motta moet zeer waarschijnlijk het eerste duel met de Spaanse topclub missen. PSG ontvangt Barcelona volgende week woensdag in Parijs en gaat zes dagen later op bezoek in het Camp Nou.

Blanc kan in het eerste duel met Barcelona ook al niet over de geschorste Zlatan Ibrahimovic en Marco Verratti beschikken, terwijl Serge Aurier zelfs drie wedstrijden geschorst is. PSG is momenteel lijstaanvoerder in de Ligue 1, met 62 punten. De ploeg van Blanc heeft, met nog zeven wedstrijden te gaan, één punt meer dan Olympique Lyon.

Update 7 april 16.05 uur - Blanc bevestigt slecht nieuws voor Europees duel met Barcelona
Paris Saint-Germain moet het in de Champions League tegen Barcelona inderdaad doen zonder David Luiz en Thiago Motta. Dat laat trainer Laurent Blanc weten aan de Franse media. De eerste staat vier weken aan de kant, de tweede tien dagen. Luiz en Motta vielen geblesseerd uit in de topper met Olympique Marseille (2-3 winst). Blanc kan in het eerste duel met Barcelona ook niet beschikken over Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti en Serge Aurier.

Bezig met laden …