voetbalzone

Update: Blatter noemt situatie in WK-gastland Qatar 'ondraaglijk'

Erik van Dam20 nov 2013, 17:05
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2013, 17:05
Advertentie

Bijna drie jaar geleden maakte de wereldvoetbalbond (FIFA) bekend dat het WK 2022 in Qatar zou worden gehouden. Sindsdien volgen de media de ontwikkelingen in het land extra kritisch en niet alle verhalen zijn even positief. Zo kwamen er bouwvakkers om tijdens het bouwen van nieuwe stadions, wordt er voortdurend gediscussieerd over de periode waarin het WK gehouden moet worden en komen enkele schrijnende situaties van buitenlandse voetballers in Qatar onder de aandacht.

/

Ronald de Boer, die meehielp het WK naar Qatar te halen, wil niet meegaan in de kritiek. Hij speelde sloot zijn profloopbaan af bij Al-Rayyan en woonde in totaal zeven jaar in het land. In een interview met NUsport zegt De Boer dat het dramatisch is, dat bouwvakkers het leven hebben gelaten tijdens de bouw van stadions. “Maar we moeten niet net doen of dat te maken heeft met het WK”, vindt hij.

“Ze zijn nog niet eens begonnen met de bouw van de stadions. Het gaat in dat land zo snel dat ze nog niet de kwaliteit en het toezicht hebben om al die projecten perfect te laten verlopen. Daar zijn ze zich van bewust, dat proberen ze ook te verbeteren. Maar je moet niet denken dat er allemaal debielen rondlopen die alles aan hun laars lappen. Dat is totaal niet zo”, waarschuwt De Boer.

Update 20 november 18.05 uur - Blatter noemt situatie in WK-gastland Qatar 'ondraaglijk'
Joseph Blatter maakt zich zorgen over over de (werk)omstandigheden in Qatar, waar in 2022 het WK wordt gehouden. De voorzitter van de FIFA riep op een eind te maken aan de misstanden: "Het bedrijfsleven en de politiek moeten meehelpen de ondraaglijke situatie te verbeteren", zei Blatter volgens het ANP. De preses deed dit nadat Amnesty International zondag de uitbuiting en mishandeling van buitenlandse arbeidskrachten in het emiraat nog eens onder de aandacht had gebracht.

Bezig met laden …