voetbalzone

Update: Blokhin sluit 'hoofdstuk voedselvergiftiging' opgelucht af

Daniel Cabot Kerkdijk07 jun 2012, 21:40
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2012, 21:40
Advertentie
/

Oekraïne heeft enkele dagen voor het EK liefst tien spelers in de ziekenboeg. De spelers van bondscoach Oleg Blokhin kampen met een voedselvergiftiging. De grootste zorg gaat uit naar sterspeler Anatoliy Tymoshchuk.

Het is onzeker of de verdediger annex middenvelder van Bayern München maandag fit is voor het eerste groepsduel met Zweden. De Oekraïners hadden de oefeninterland tegen Turkije (2-0 verlies) bijna afgezegd, omdat spelers zich misselijk voelden. Ze hebben het virus waarschijnlijk opgelopen tijdens een trainingskamp in Duitsland.

Oekraïne, dat samen met Polen het EK organiseert, verloor vorige week vrijdag ook met 2-3 van Oostenrijk. Engeland en Frankrijk maken net als Oekraïne en Zweden deel uit van Groep D.

Update 7 juni 10:30 uur - Hoteldirecteur weigert verantwoordelijkheid voedselvergiftiging
Oleg Blokhin is boos omdat bijna de helft van zijn selectie kampt met een voedselvergiftiging. De bondscoach van Oekraïne heeft zich met zijn beschuldiging echter de woede op de hals gehaald van hoteldirecteur Michael Lopacki, de baas van het vijfsterrenhotel The Monarch in Bad Gögging waar de Oekraïeners verbleven. “Ze hebben twee eigen koks meegenomen en nog een speciale Italiaanse pastakok. Daarom wijzen we elke verantwoordelijkheid af. Er is niemand komen klagen. Ook onze andere gasten voelen zich goed”, vertelt Lopacki aan BILD.

Update 7 juni 21:40 uur - Blokhin sluit 'hoofdstuk voedselvergiftiging' opgelucht af
Tien spelers in de EK-selectie van Oekraïne kregen deze week te maken met een voedselvergiftiging, maar volgens bondscoach Oleg Blokhin zitten er geen ernstige gevallen bij. De keuzeheer zegt dat hij maandag tegen Zweden een beroep kan doen op 23 spelers: "Er zijn nu twee dagen gepasseerd en al mijn spelers voelen zich goed. Dit hoofdstuk is nu afgesloten", aldus de opgeluchte Blokhin.

Bezig met laden …