voetbalzone

Update: Bochum reageert: 'Woordkeuze van Verbeek was niet juist'

Matthijs van Laar22 sep 2015, 12:50
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2015, 12:50
Advertentie
voetbalzone

Gertjan Verbeek heeft zich in Duitsland weer eens van zijn meest botte kant laten zien. De coach staat met VfL Bochum bovenaan in de 2. Bundesliga en lijkt dus een serieuze kans te maken op promotie naar het hoogste niveau. Een vraag van een verslaggever van BILD daarover schoot de Nederlander echter in het verkeerde keelgat.

De journalist wilde weten of Verbeek een verslaggever van de sensatiekrant zou hebben toevertrouwd dat de titel dit jaar zijn doel is. “Dit is zo kinderachtig van jullie”, reageerde hij gebeten. “Waarom schrijven jullie altijd van die shit? Waarom zijn jullie er altijd op uit om twee partijen tegen elkaar uit te spelen? Zelfs als het over vluchtelingen gaat. Jullie zijn klootzakken. Dat is wat jullie zijn!”

Verbeek staat momenteel met ‘zijn’ Bochum bovenaan in de Duitse tweede klasse. De roemruchte club verzamelde zeventien punten uit de eerste zeven wedstrijden en heeft daarmee een voorsprong van één punt op nummer twee SC Freiburg. Het verschil met nummer drie St. Pauli bedraagt drie punten. De nummers één en twee van de 2. Bundesliga promoveren aan het eind van het seizoen rechtstreeks naar het hoogste niveau.

Update 22 september 12.50 uur - Bochum reageert: 'Woordkeuze van Verbeek was niet juist'
Het bestuur van VfL Bochum heeft Gertjan Verbeek aangesproken op zijn scheldkanonnade tegenover een verslaggever van BILD. "We hebben met Gertjan Verbeek gesproken en hem duidelijk gemaakt dat zijn woordkeuze zeker niet de juiste was", melden bestuursleden Christian Hochstätter en Wilken Engelbracht. "Hij wilde niemand persoonlijk beledigen, daarvoor biedt hij zijn excuses aan. Toch blijft de inhoud van zijn boodschap overeind, daarin had hij volledig gelijk."

Bezig met laden …