voetbalzone

Update: Boëtius krijgt gezelschap van Roma-flop van 14,4 miljoen euro

Gijs Freriks28 jun 2016, 18:30
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2016, 18:30
Advertentie

Seydou Doumbia lijkt AS Roma opnieuw te verlaten. De 28-jarige aanvaller staat op het punt om op huurbasis te vertrekken naar FC Basel, met optie tot koop. Sportief directeur Georg Heitz wilde dat tegenover de TagesWoche nog niet bevestigen.

/

Doumbia, 33-voudig international van Ivoorkust, zou aanbiedingen van onder meer Tigres UANL en Hebei China Fortune hebben ontvangen, maar zou per se terug naar Zwitserland willen. Hij speelde daar al eerder voor de BSC Young Boys en kwam toen tot 58 doelpunten en 21 assists in 79 officiële wedstrijden.

FC Basel heeft aangeboden om het volledige salaris van Doumbia over te nemen, maar het is onduidelijk hoe hoog de optie tot koop moet bedragen. Roma zal in ieder geval iets terug willen zien van de investering van 14,4 miljoen euro die men in januari 2015 voor Doumbia deed.

Update 28 juni 18.30 uur - Boëtius krijgt gezelschap van AS Roma-flop van 14,4 miljoen euro
Seydou Doumbia zet zijn loopbaan voort als ploeggenoot van Jean-Paul Boëtius. De 28-jarige aanvaller wordt door FC Basel een jaar gehuurd van AS Roma; de Zwitserse topclub communiceert dat het een optie tot koop heeft bedongen. Doumbia wilde per se terug naar Zwitserland, tussen 2008 en 2010 scoorde hij aan de lopende band voor Young Boys. Daarna maakte hij furore bij CSKA Moskou, maar periodes bij Roma (dat 14,4 miljoen euro betaalde) en Newcastle United (huur) verliepen niet goed.

Bezig met laden …