voetbalzone

Update: Bondscoach Ghana geeft direct gehoor aan wens van Essien

Robert Smid17 mei 2011, 13:51
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2011, 13:51
Advertentie
/

Ghana kan één van zijn beste spelers weer met open armen verwelkomen. Michael Essien heeft namelijk aangekondigd dat hij weer het tricot van zijn vaderland aan wil trekken. De middenvelder van Chelsea richtte zich al maandenlang enkel en alleen op zijn huidige werkgever, maar denkt dat de tijd rijp is om ook weer zijn interlands te spelen.

De 28-jarige Essien wilde niet al te veel hooi op zijn vork nemen, nadat hij twee keer langdurig geblesseerd was nadat hij voor het nationale team was uitgekomen. “Na die twee heftige blessures heb ik toentertijd aan de Ghanese voetbalbond gevraagd of ik me voor de eerstvolgende interlands mocht excuseren. Zo kon ik me volledig richten op mijn herstel”, zei Essien op de officiële website van Chelsea.

“Ze begrepen mijn situatie en hebben mijn verzoek geaccepteerd”, aldus de middenvelder, die voor zijn gevoel weer helemaal fit is en zijn land verder wil helpen. “Ik ben helemaal klaar om mijn steentje bij te dragen voor the Black Stars. Ik wil Ghana aan kwalificatie voor de Afrika Cup helpen. Ik hou van mijn land en ik moet nog erg veel doen om mijn land iets terug te geven.”

Update 13:51 uur - Bondscoach Ghana geeft direct gehoor aan wens van Essien
Michael Essien gaf afgelopen week te kennen dat hij terug wilde keren als international van Ghana, en dat heeft bondscoach Goran Stevanovic zich geen twee keer laten zeggen: de middenvelder van Chelsea behoort tot de 24-koppige selectie van Ghana, die in juni een Afrika Cup-kwalificatieduel met Congo speelt. Dit meldt de BBC dinsdag. Essien kwam sinds januari 2010 niet meer voor zijn land uit.

Bezig met laden …