voetbalzone

Update: Bondscoach Kameroen roept Eto’o ‘gewoon’ op voor cruciaal duel

Gijs Freriks27 sep 2013, 15:40
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2013, 15:40
Advertentie
/

Samuel Eto’o heeft volgens L’Equipe een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De aanvaller zou zijn ploeggenoten na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Libië (1-0 winst) hebben medegedeeld dat hij vanwege ‘persoonlijke redenen’ niet meer terugkeert bij de Ontembare Leeuwen. De aanwinst van Chelsea zou overhoop liggen met de Duitse bondscoach Volker Finke.

Eto’o deed de voorbereiding op het duel met Libië al niet mee. De ex-spits van onder meer Anzhi Makhachkala, Barcelona en Internazionale zou Carlos Kameni en Pierre Webó in de basisopstelling willen zien, maar Finke gaf daar geen gehoor aan. Eto’o dreigde niet mee te doen tegen Libië, maar ging na bemiddelingswerk van de minster van Sport toch overstag. Eto’o zou nu echter alsnog hebben besloten om er mee te stoppen. Zijn ploeggenoten vertrokken zonder hem naar het hotel.

Eto' werd na een uur vervangen door Jacques Zoua. Assistent-trainer Martin Ndtoungou Mpillé heeft aangegeven dat de aanvoerder annex sterspeler vanwege een een liesblessure naar de kant werd gehaald, maar het is nog onduidelijk of die lezing klopt. Kameroen plaatste zich zaterdag voor de play-offs voor het WK in Brazilië.

Update 9 september 13.10 uur - Interlandtoekomst Eto’o blijft onduidelijk: ‘Hij moet dit uitleggen’
Er is nog geen duidelijkheid over de interlandcarrière van Samuel Eto’o. De 32-jarige spits, die Anzhi Makhachkala heeft verruild voor Chelsea, zou zich hebben laten ontvallen dat hij niet langer voor de nationale ploeg van Kameroen wil uitkomen. Het wachten is echter nog op een officiële mededeling van Eto’o, want bondscoach Volker Finke wil er niets over zeggen. “Samuel is een geweldige voetballer en het is beter dat hij degene is die uitlegt wat er aan de hand is. Hij weet wat zijn beslissing is”, tekent BBC Sport maandag op uit de mond van de Duitse oefenmeester. “Hij heeft het voetbal en Kameroen veel gegeven, daarom moet hij dit uitleggen.”

Update 27 september 15.40 uur - Bondscoach Kameroen roept Eto’o ‘gewoon’ op voor cruciaal duel
Samuel Eto’o is in de selectie van Kameroen opgenomen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tunesië. De aanvaller en aanvoerder van de Ontembare Leeuwen zou vanwege persoonlijke redenen zijn interlandcarrière hebben beëindigd, maar daar zijn nog altijd geen officiële berichten van verschenen. Bondscoach Volker Finke heeft de spits van Chelsea dan ook gewoon opgeroepen voor het duel van 13 oktober in Tunis. Over twee wedstrijden wordt bepaald welk land naar Brazilië gaat. De return staat voor 15 november gepland.

Bezig met laden …